Data: Armin van Buuren de ijverigste DJ in 2015

De populariteit van social media werd de afgelopen 5 jaar met name gedreven werd door het succes van Facebook. Anno 2016 is het socialmedia-landschap een stuk complexer geworden met meer kanalen. Het gebruik van Facebook onder dj’s is niet afgenomen en hun kanalen groeien dagelijks nog. Het lijkt er op dat Facebook nog steeds onverminderd populair is. Welke dj was het ijverigst in 2015? Onderstaande grafieken geven een overzicht.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Gemiddeld post Armin van Buuren het meest in 2015. Met 3,2 posts per dag is hij het drukst van alle dj’s geweest. Alle dj’s samen posten gemiddeld ongeveer 1 keer per dag. 32% van de dj’s haalt het gemiddelde niet. De Top 20 fanatieke posters posten ongeveer 2,1 keer per dag. Opvallend gedurende het jaar is dat er in de laatste twee maanden van het jaar minder wordt gepost door de dj’s dan 10 maanden daarvoor.

Wat deze cijfers betekenen en welke invloed ze hebben zal binnenkort uitgebreid aan bod komen. De cijfers zijn afkomstig van de EDM Monitor 2015 die binnenkort verschijnt. In deze monitor worden de social media cijfers van de 140 dj’s die de afgelopen 4 jaar in de DJ Mag Top 100 hebben gestaan onder de loep genomen.

Meer 

* PDF → DJ’s on Facebook – Post behavior in 2015

Foto: arminvanbuuren.com – Doug van Sant


(advertentie)

boek download edm en de digitale wereld.001

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie