Achtergrond: Inzichten dragen mogelijk bij aan voortbestaan van festivals en evenementen

Geschatte leestijd - 4 minuten

Inmiddels hebben al ruim 1.700 mensen met het eerste deel van het grote corona-onderzoek onder bezoekers en fans van festivals en evenementen meegedaan. Marcel Pantera, Mark Heick en mijzelf hebben naar aanleiding van het eerste deel besloten continue onderzoek te zullen doen tijdens de coronaperiode. Ze hopen daarmee inzichten te krijgen die bijdragen aan het voortbestaan van festivals en evenementen. De doelstelling voor het tweede deel van het onderzoek is meer dan 10.000 respondenten te krijgen. De onderzoekers roepen daarom bezoekers en fans van festivals en evenementen op massaal mee te doen.

Geen grote evenementen en festivals in 2020

De kans is vrijwel uitgesloten dat in 2020 grote evenementen en festivals plaatsvinden. Het coronavirus heeft een gigantische impact op de maatschappij en entertainmentbranche. Festivals zijn voor dit jaar grotendeels afgelast en artiesten en organisatoren dreigen mogelijk failliet te gaan. Hoe denken bezoekers en fans over festivals, clubs en evenementen tijdens het corona-tijdperk? En hoe ziet het festivallandschap er voor fans en bezoekers straks uit na het coronavirus? Wat is de impact van het coronavirus op evenementen? Daarom doen de onderzoekers dit grote corona-onderzoek!

Oproep tot deelname corona-onderzoek

De stem van de bezoekers en fans telt! Samen doen we naar aanleiding van de brief van Minister Hugo de Jonge van afgelopen week inmiddels een vervolgonderzoek. Verdergaande inzichten in deze nieuw aangebroken fase zijn nodig. Bezoekers of fans van festivals, clubs en/of evenementen kunnen tijdens de coronaperiode hun bijdrage leveren. Het onderzoek is anoniem en neemt slechts 5 tot 10 minuten in beslag. Deelname kan via hetgrotecoronaonderzoek.nl of 👇👇👇

Eerste inzichten

In de onderstaande artikelen delen de onderzoekers de eerste inzichten die ze tevens toelichten met een video.

De eerste inzichten uit het onderzoek door Marcel Pantera en Denis Doeland.
Gepresenteerd door WE OWN THE NIGHT TV. Met dan aan de A’DAM Toren.

Over het onderzoek

We beogen de veranderende behoeftes van festival en evenementen bezoekers representatief in kaart te brengen tijdens de coronaperiode. Het hoofddoel is festival- en evenementen-organisatoren en brancheverenigingen inzicht verschaffen ter ondersteuning van hun (online en offline) activiteiten tijdens het coronatijdperk. Daarnaast zullen we brancheorganisaties en evenementen informatie verschaffen ter ondersteuning van de lobby. En de overheid voorzien van publieke opinie om een gedegen democratisch beleid te kunnen bepalen en voeren.

De vragen die met het onderzoek zullen worden beantwoord zijn:

  • Wat is de impact van COVID-19 onder bezoekers van evenementen?
  • Wat is de impact van COVID-19 voor het plannen van een evenementen bezoek bij de bezoeker?
  • Wat is de impact van COVID-19 voor de inhoud van een evenement?
  • Wat is de impact van COVID-19 voor de opzet van een evenement?
  • Wat is de impact van COVID-19 voor de hygiëne op een evenement?
  • Wat is de impact van COVID-19 voor het plannen van evenementen?
  • Wat is de verwachting onder bezoekers van de online aanwezigheid van een evenement?

NB1. DDMCA en Treat werken conform de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De antwoorden worden vertrouwelijk, anoniem en zorgvuldig behandeld. De onderzoeksdata worden uitsluitend gebruikt voor dit onderzoek. Het onderzoek is anoniem. DDMCA en Treat verzamelen geen persoonsgegevens!

NB2. Inmiddels hebben al ruim 1.700 mensen met het eerste deel van het onderzoek meegedaan! We zullen de uitkomsten van het grote corona-onderzoek periodiek blijven delen met iedereen. Bekijk hier de eerste inzichten.


Luister ook

Digitaal Vermogen de podcast van Denis Doeland met alle artikelen van zijn blog en hoofdstukken uit zijn laatste boek.

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie