Experiment met Augmented Reality op Mystery Land

We zijn bij ID&T aan het experimenteren met Augmented Reality. Tijdens Mystery Land op 28 augustus a.s. zullen met Layar-browser gaan kijken of Augmented Reality werkt op een buiten-evenement.

Het platform van de test is een zogenaamde laag oftewel plug-in in de AR-browser van Layar. De applicatie van Layar integreert het internet met de fysieke omgeving via een mobiele telefoon. Hier kunnen ontwikkelaars lagen voor aanmaken, die de gebruikers kunnen inschakelen op hun mobiele telefoon. De gebruikers van smartphones zoals iPhones en Android toestellen kunnen door de camera, die al aanwezig is, via hun iPhone of Android-telefoon naar het feestterrein kijken en krijgen via hun beeldscherm aanvullende informatie over het punt waar ze naar toe richten op het terrein.

In de Augmented Reality laag zit tevens een speciale versie van Tweeps Around die Tab World Media voor Mystery Land ontwikkeld heeft. Tab World Media heeft tevens de gehele Mystery Land Layar gemaakt. Daarnaast zal er informatie verschijnen over de diverse area’s die op het festivalterrein zijn en DJ’s/Artiesten die optreden op het evenement.

Vraagstukken van het experiment zijn;

  • Werkt Augmented Reality wel op een festivalterrein met magere internet dekking?
  • Hoe en hoe vaak gebruikt een gebruiker Augmented Reality op een evenement?

We zijn benieuwd hoe het experiment verloopt. Bezoekers die mee willen doen met de test kunnen zich binnenkort aanmelden via www.mysteryland.nl of www.id-t.com

4 Comments

  1. BB gebruikers moeten nog even wachten …. Helaas. We hadden ze liever hier ook bij betrokken. Helaas is de Layar app alleen nog voor iPhone en Android.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s