Voetbaltrainer Felix Magath op Facebook | #facebook #magath

Elke zaterdag in de vooravond probeer ik mijn favoriete voetbalprogramma uit Duitsland Die Sportschau te bekijken. Zo ook vandaag.

Voor de samenvatting wedstrijd Schalke ’04 tegen Freiburg is er een kort item over de trainer van Schalke ’04 Felix Magath. Hij heeft een Facebook-pagina geopend, die hij persoonlijk onderhoud. Mijn Social Media hart gaat ineens sneller kloppen. Zo roept hij zelf op ‘Wir sehen uns morgen in der Arena! Unterstützt bitte die Mannschaft. ‘Ich freu mich aufs Spiel!’ en post ‘Ich habe gelesen, dass sich darüber beschwert wird, wenn wir im altehrwürdigen Parkstadion trainieren, weil man dann nicht so gut ans Team heran kommt. Das ist keine böse Absicht. Wir müssen unserem eigentlichen Trainingsplatz ab und zu eine „Erholungspause“ gönnen. Das Parkstadion lässt aufgrund seiner Bausubstanz leider keine Zuschauer am Spielfeldrand zu. Aber: wir werden uns was einfallen lassen.’ De reacties stromen binnen en de fans melden zich met enkele duizenden tegelijk aan zo meldt de presentator van Die Sportschau.

Bijzonder om te zien dat hij hoogstwaarschijnlijk een van de eerste ‘grotere’ voetbaltrainers in de wereld is, die een persoonlijke pagina heeft. Het filmpje van Die Sportschau laat zien, dat Felix Magath zijn eigen pagina onderhoud en regelmatig probeert te posten.

Felix Magath op Facebook

Ik kijk uit naar de ‘echte’ pagina’s van Johan Cruijff, Frank de Boer, Louis van Gaal, Jose Mourinho, Alex Fergusson en menig ander fantastisch voetbaltrainer. Ook kijk ik uit naar menig pagina van bekende voetballers als Wayne Rooney, Wesley Schneider, Rafael van der Vaart, Arjan Robben en Robin van Persie. Pagina’s die door hen zelf worden onderhouden. Komen we dan eindelijk wat dichterbij hen? En krijgen we contact met ze? Mogen we onze mening geven? Ik ben benieuwd naar de ontwikkeling op dit gebied en wie er durft. Felix Magath heeft bij mij in ieder geval punten gescoord, ook al ben ik geen Schalke ’04 fan …..

Bekijk de Facebook-pagina van Felix Magath

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie