Achtergrond: Vier must-reads van This Is Our House

Duitse auto rave Index

Geschatte leestijd - 3 minuten

This Is Our House is het platform voor actuele feest- en festival-informatie. Ook vind je er tal van verhalen en video’s over elektronische muziek. In dit artikel vind je de vier meest actuele must-reads van This Is Our House. Over de reputatie van dj’s en het vinden van alternatieve of nieuwe verdienmodellen.

>> Luister hier naar de podcast van Digitaal Vermogen

Vijf jaar This Is Our House

Op 1 juli bestond This Is Our House exact vijf jaar. Daarom maakte de site een top vijf van de “verhalen waar we nog altijd trots op zijn, maar die veel van onze nieuwe volgers misschien nog nooit hebben gezien.” Ontdek interessante en tijdloze stukken over Tiësto, de DJ Mag Top 100 en hoe EHBO’ers denken over partydrugs.

In de aanloop naar die vijfde verjaardag hebben de Huisgenoten, lezers en volgers van This Is Our House afgeteld met een 15-daagse Electronic Music Challenge op Instagram en Facebook. Dat leverde zo veel leuke input op, dat de house-site er een playlist van heeft gemaakt. Die playlist ontdek je in dit artikel. De challenge is zo’n typisch mechanisme op social media waarmee je betrokkenheid genereert en het effect terug ziet in de digitale reputatie.

Met name de stukken over de DJ Mag Top 100 zijn zeer relevant als het gaat om de digitale reputatie van DJ’s in de wereld en hun plek op de ‘wereld’ ranglijst. Gek genoeg doen de afdelingen die artiesten boeken nog steeds te weinig onderzoek naar de social media data van de artiesten die ze boeken. Zo langzamerhand wordt het toch eens tijd om te kijken welke dj of artiest nu daadwerkelijk echt kaarten verkoopt en fan base heeft.

AutoDisco en 013

Over het vinden van nieuwe of alternatieve verdienmodellen is in het dance-landschap ook het nodige te doen. Een Duitse discotheek ging viraal op social media. Als één initiatief de afgelopen corona-maanden symbool stond voor alternatief feesten, dan was het wel de AutoDisco bij de Duitse club Index. This Is Our House-redacteur Stijn Kuster dompelde zich onder in ‘s werelds beroemdste drive-in-rave. Zijn verslag lees je hier.

Voorzichtig gaan we in Tilburg wel weer de dansvloer op. Met een bescheiden publiek en zittend, dat wel. Zoals in poppodium 013, dat onder de symbolische naam You’re Not Ready een reeks seated dance-events houdt in hun imposante main. Meer info vind je in dit blog.

Foto: Hauke-Christian Dittrich/DPA

Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek

Plaats jouw reactie