Caro Emerald onder de loep | #socialanalytics

Caro Emerald is de grote winnares bij de afgelopen editie van het Harpen Gala. Haar debuutalbum Deleted Scenes from the Cutting Room Floor heeft inmiddels vijf keer de platina status bereikt. De plaat is binnen een jaar tijd 254 duizend keer over de toonbank gegaan. Het album is het best verkochte album van 2010.

Afgelopen maand (lees: 30 dagen) heeft #D2W de keywords ‘Caro Emerald’, ‘Caro-Emerald’ en ‘CaroEmerald’ op de sociale kanalen gevolgd. Er is flink gesproken, dat is wel duidelijk. Wat schrijven mensen op het internet over Caro Emerald? Hoe groot is het volume aan reacties? Op welke kanalen wordt er gekletst? Hoe is het sentiment in de reacties?

Er zijn 25 platformen met behulp van ‘UberVu Real Time Social Metrics‘ nagelopen. Twitter is veruit het sociale medium waar over Caro Emerald het meest gesproken is. Ruim 70% van de reacties of mentions hebben daar plaatsgevonden, iets meer dan 14% van de reacties of mentions hebben plaatsgevonden op Facebook en iets meer dan 11% van de reacties hebben plaatsgevonden op de diverse blogs.

Vind hieronder de beknopte infographs met nog een aantal leuke bevindingen. Heb je interesse in de complete infograph? Klik dan hier.

General Stats - Caro Emerald

Gender Distribution - Caro Emerald

Distribution Channels - Caro Emerald

Total Views - Caro Emerald

Sentiment - Caro Emerald

Geo Heat Map - Caro Emerald

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie