In vergelijking (extra): Ajax en FC Twente gelijkspel? | #socialanalytics

Dat er op #D2W een fascinatie voor analyses bestaat dat moge wel duidelijk zijn. Met een zinderend voetbalweekend voor de boeg zijn zowel Ajax als FC Twente deze week extra gemonitored met UberVU Social Metrics op de standaard 25 platformen. Daarnaast zijn er aanvullend conversaties en is er nieuws gemonitored op bronnen als Hyves, NuSport, AD Sportwereld, NOS Sport, NOS Voetbal, Telegraaf, Voetbal International, FC Update, Voetbal Primeur en Voetbal Zone.

Er is door beide supporters-groepen hevig getwittered. De peak aan het begin wordt zowel bij Ajax als FC Twente veroorzaakt voor de berichtgeving rondom de bekerfinale. Beide voetbalclubs haalden bijna 100.000 mentions! Andere belangrijke topics zijn onder andere geweest; de aanstelling van het arbitrale trio en de grappen en grollen rondom het verlies van Ajax.

Zie hieronder de beknopte infographs van een weekje Ajax – FC Twente. Grofweg kan er vastgesteld worden dat beide voetbalclubs op Social Media gebied gelijk op gaan. Alleen op Facebook en Friendfeed wint Ajax van FC Twente. Daarentegen wint FC Twente op Picasa van Ajax. Er is gekeken naar het aantal mentions en views dat ze hebben, de netwerken waarin ze actief zijn en het sentiment rondom hun mentions en trending keywords. Wordt het aanstaande zondag ook een gelijkspel? We zullen zien …

Trends Ajax en FC TwenteSentiment Evolutie Ajax en FC TWenteSentiment Evolutie Ajax en FC TWenteDistributie Netwerken Ajax en FC Twente

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie