Presentatie: Investeer in fans | #presentatie

Créer fans of gevolg door het beschikbaar maken van content. Neem deel aan de online conversatie met fans: luister, anticipeer en voer dialoog of openbaar, volg en informeer. Omarm de kwaliteiten en ideeën van het publiek en voeg die toe aan het eigen repertoire. Een Artiest of Band zal in het begin van haar carriere leren van zijn of haar fans waar behoefte aan is en waar zij bereid toe zijn om voor te betalen. Het begin van een carriere van een Artiest of Band komt eigenlijk op het volgende neer: investeer in fans. In navolging van de column ‘Investeren in fans’ is deze presentatie inmiddels gegeven aan een aantal artiesten en hun managers.

Het staat eigenlijk al decennia vast. Goede content levert relaties met fans op. Content is een PR middel. De content, in dit geval muziek, is een manier om de eigen expressie van een Artiest of Band te propageren. Het staat ook vast dat Artiesten of Bands bij een platenmaatschappij zo goed als altijd de eigen carrière financieren, immers kosten voor de studio, videoclip(s), tour-support, verpakking e.d. worden vaak verrekend met de royalty-inkomsten. Op de eerste singles wordt eigenlijk niets verdiend door de Artiest of Band. Uit bovenstaand gegeven kun je opmaken dat een Artiest of Band eigenlijk ook zijn muziek (lees: bijvoorbeeld de eerste 3 singles) gratis weg zou moeten geven om fans of gevolg te creëren.

Het volgen van een goede contentstrategie is feitelijk waar het om gaat. Bij de contentstrategie dien je het principe ‘Content = King = Data’ in de gaten te houden. Dat wil zeggen wat je er in stopt in dit geval content levert informatie of data op die relevant is voor het verdere vervolg van de strategie of beleid.

Bekijk hier de presentatie

Andere presentaties

Misschien ook interessant om te lezen

Andere mogelijk interessante analyses

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

4Reacties

Voeg toe
  1. 4
    Leesvoer: Week #21 op D2W | #summary | Doeland's Digitale Wereld

    […] Presentatie: Investeer in fans | #presentatie Créer fans of gevolg door het beschikbaar maken van content. Neem deel aan de online conversatie met fans: luister, anticipeer en voer dialoog of openbaar, volg en informeer. Omarm de kwaliteiten en ideeën van het publiek en voeg die toe aan het eigen repertoire. Een Artiest of Band zal in het begin van haar carriere […] […]

Plaats jouw reactie