Achtergrond: 5 must-reads over eSports

Geschatte leestijd – 3 minuten

Het coronavirus zorgt er voor dat bijna alle voetbalwedstrijden stil liggen. Is dit het moment dat eSports nog bekender worden? De eDivisie speelt in elk geval goed in op de coronacrisis met de eDivisie Open Series: speciale FIFA wedstrijden waarmee geld ingezameld kan worden voor de strijd tegen corona.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

De eDivisie Open Serie

De eDivisie – de FIFA-variant van de eredivisie – ligt ook stil door de coronamaatregelen. Om ervoor te zorgen dat eDivisie-fans zich niet hoeven te vervelen, heeft de organisatie besloten een alternatief te lanceren: de eDivisie Open Series. Elke week vinden er drie toernooien plaats die toegankelijk zijn voor iedereen met een PlayStation 4 en een FIFA Ultimate Team-account. Ook bekende namen doen mee aan het toernooi. Denk aan influencers, eDivisiespelers en Nederlandse voetballers (zoals Sergino Dest). Iedereen die deelneemt aan dit toernooi, doet een donatie van minstens een euro. De winnaar van het toernooi bepaalt naar welk goed doel het ingezamelde geld gaat.

Merk op: ook internationaal worden dit soort benefiet e-wedstrijden georganiseerd. Bijvoorbeeld tussen Bale en Dybala (spoiler: Dybala won).

Must-reads over eSports

Wil je meer inzicht in eSports? Deze vijf artikelen helpen je op gang.

Luister ook

Bekijk ookCheck ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie