Lijstjes: Bouwmarkten, Cosmetica, Uitzendbureaus, Energy Drinks en Loterijen | #lijstjes

Deze week de Top 5 op het gebied van Bouwmarkten, Cosmetica, Uitzendbureaus, Energy Drinks en Loterijen. Hoe staat het met hun merk en online reputatie?

Het platform van Rankingz meet de online reputatie van meer dan 3.000 merken. Dit is groeiende elke week. Het is Rankingz er niet zozeer aan gelegen om een absoluut cijfer te bepalen, maar de online reputatie te presenteren ten opzichte van ‘peers’. Daartoe wordt per ‘merk’ een aantal performance indicators gemeten, zoals: de invloed uitgedrukt in o.a. de Klout score, de (ontwikkeling van de) fan-base, de (ontwikkeling van de) ‘buzz’ rondom een merk danwel de ‘share of voice’ binnen de groep van peers.

We trappen af met de bouwmarkten. Hier zijn we dat alle bouwmarkten nog een lange weg te gaan hebben als het gaat om de inzet van de sociale kanalen. Karwei heeft geen Facebook-pagina. Een echte ‘buzz’ bij de bouwmarkten is nog niet echt ontstaan. Werk aan de winkel op het Social Media vlak zo lijkt het …

Bouwmarkten Karwei, Gamma, Fixet, Hubo en hun online reputatie

De cosmeticabranche lijkt al iets verder te zijn. Bij de meeste grote merken is er een duidelijke ‘presence’ te zien. Ook is er een aardige ‘buzz’ waar te nemen. De lijst is tot stand gekomen met dank aan @contentgirl en @minou_says

Cosmetica en make up merken online en social media

Dan de loterijen met de Postcodeloterij, Staatsloterij en de Vriendenloterij. Met de grote marketingbudgetten die deze partijen hebben zou je denken dat de aanwezigheid op de sociale kanalen in orde is. Een aantal loterijen zijn aanwezig, maar of ze echt goed met de kanalen omgaan valt te betwijfelen. Aardig om te zien is dat de Lotto die geen kanalen heeft wel een ‘buzz’ heeft. Dit komt omdat het woord ‘lotto’ regelmatig wordt gebruikt in de volgende context ‘heb je de lotto al gewonnen?’ of als het gaat om de wielerploeg van lotto.

Loterijen en Social Media

De uitzendbureaus met o.a. Randstad, Adecco en Tempo Team. Hoe doen zij het op de sociale kanalen? Praten ze en hebben ze contact met hun uitzendkrachten?

Uitzendbureaus en Social Media
Als laatste Energy Drinks. Red Bull, Monster Energy en Rockstar Energy. Hoe staat het met deze merken op de Sociale Kanalen? Hieronder een Top 5.

Energy Drinks en Social Media

Bekijk alle dagelijkse actuele lijsten op Rankingz.

Lees ook:

Andere website rapporten:

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

2Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie