Uitgelicht: Social Ticketing via Ticketmaster | #uitgelicht

Ticketmaster, het ticketingbedrijf eigendom van Live Nation, is bezig met het verbeteren van de interactieve plattegronden waar kopers van tickets hun stoelen kunnen taggen. Ticket kopers en evenement-gangers kunnen nu zien waar hun Facebook-vrienden zitten.

Met de upgrade, kunnen Facebook-leden via hun accounts kijken waar hun vrienden zitten door middel van miniatuur Facebook-vlaggen, die de positie van vrienden aangeven.

De functie is reeds geimplementeerd voor meer dan 9.000 evenementen op de Ticketmaster en Live Nation sites.

Het idee, zo stelt Ticketmaster Executive Vice President e-Commerce Kip Levin, is om de ticket-koopervaring terug te brengen naar het tijdperk voor het web. Online heeft afstand genomen van de oude ervaring om naar de platenzaak te gaan om kaartjes te kopen, dit is een manier om terug te gaan naar deze ervaring.

Social Ticketing door Ticketmaster
Social Ticketing door Ticketmaster

De hele ervaring van de interactieve stoelkeuze is ontworpen om Facebook-gebruikers te helpen om te zien waar hun vrienden zitten, vlakbij hen kaarten te kunnen kopen, hun stoel te kunnen taggen, hun Facebook-vrienden aan te zetten om hetzelfde te doen en hun stoelen te delen met vrienden op Facebook.

Een filter aan de linkerkant van de kaart geeft aan welke vrienden het evenement in kwestie bijwonen. De vlaggen van Facebook-gebruikers bevinden zich dan op de kaart om hun zetels aan te duiden. Gebruikers kunnen op de namen klikken om zo in te zoomen op de stoel van een locatie van een vriend.

Ticketmaster heeft de eerste iteratie van het interactieve bestelproces, zonder Facebook stoel-tagging, ongeveer een jaar geleden uitgerold. De eerste release is een van de belangrijkste innovaties die het bedrijf in de afgelopen vijf jaar heeft gelanceerd, aldus Levin.

We hebben de manier waarop mensen hunnen kaartjes kochten bestudeerd. Mensen hebben aangegeven dat ze kaarten zouden kopen als ze weten waar hun vrienden zouden zitten, volgens Levin.

Ticketmaster’s onderzoek suggereert dat elke keer dat een koper een ticket koopt hij zijn aankoop online deelt met vrienden. Deze activiteit zorgt voor ongeveer voor 5 dollar aan extra kaartverkoop. Levin stelt dat Facebook stoel-tagging ticketkopers zal aanmoedigen om vaker te delen dat ze evenementen bijwonen, waardoor de kaartverkoop hopelijk toeneemt.

Plaats jouw reactie