5 belangrijke AI-onwikkelingen voor 2022

Geschatte leestijd - 3 minuten

Welke ontwikkelingen op het gebied AI (kunstmatige intelligentie) gaan komend jaar het verschil maken? Denk aan: meer focus op de context van data, een betere GTP-3 en ethischere AI. Dit zijn de vijf AI-ontwikkelingen die je in 2022 in de gaten moet houden.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

AI van tekst naar audio

De Nederlandse startup XS2RADIO zet tekst om in spraak, maakt deze audio geschikt voor de radio en maakt complete nieuwsberichten aan de hand van voetbaluitslagen. Breekt AI in 2022 door als technologie voor journalistieke content?

Focus op context van data

Volgens een Gartner-onderzoek zal in 2025 70% van de organisaties gedwongen zijn om hun focus te verschuiven van grote- naar kleinere- en bredere- datasets. Dat biedt meer context voor data-analyses. Tegelijkertijd maakt het AI minder ‘data-hongerig’.

Meer inzicht in je website-bezoek met AI

Wie bezoekt je website? Hoe lang blijft hij/zij? Welke informatie is voor wie relevant? Dit zijn de vragen die marketeers en content-professionals zich elke dag stellen. De Amsterdamse startup BrainCreators gebruikt AI om deze inzichten te verschaffen. AI gaat in 2022 vaker ingezet worden als middel om de fan-reis te optimaliseren.

Verbeterde GTP-3

GPT-3 is de meest geavanceerde vorm van AI – en nu flink verbeterd. Deze AI-toepassing kan nu ook open vragen beantwoorden aan de hand van openbare, online bronnen.

Ethischere AI

Kunstmatige intelligentie is altijd afhankelijk van het menselijk oordeel waarmee het ontwikkeld en ingezet wordt. Daarom is het goed dat er komend jaar meer aandacht zal zijn voor ethiek in kunstmatige intelligentie. Zowel tech-giganten, startups als Europese wetgeving lijken hierop voor te sorteren.

Lees ook

Meer weten over Denis Doeland zijn visie?


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie