Waarom ByteDance TikTok Music lanceert

Geschatte leestijd - 4 minuten

Na maanden van speculatie is het moment daar: de officiële lancering van streamingdienst TikTok Music. Het Chinese moederbedrijf ByteDance opent daarmee de jacht op andere streamingdiensten als Spotify en SoundCloud. In dit artikel lees je er meer over. 

Project TikTok Music

Het mag geen geheim heten dat ByteDance, ontwikkelaar van videoplatform TikTok, achter de schermen bezig was met een nieuwe streamingdienst. Eerder schreef ik al over enkele hints die daarop wezen. Zo stonden er op de website van ByteDance meerdere vacatures open voor functies bij TikTok Music Indonesia en TikTok Music Brazil. Niet geheel toevallig zijn dat de eerste landen waar de streamingdienst beschikbaar is. Wanneer de app naar Nederland komt, is nog onbekend. 

In tegenstelling tot het videoplatform van TikTok, moeten gebruikers wel voor deze streamingdienst betalen. Per maand betalen luisteraars rond de 4 euro. Voor die prijs krijg je toegang tot alle beschikbare functies. Naast het luisteren van muziek, is het mogelijk om op andere playlists te reageren. Daarnaast zit er nog een real time lyrics-functie en een Shazam-achtige tool in de app. Als laatst is het mogelijk om je playlists van andere streamingdiensten te importeren.

Dominantie ByteDance

De lancering van TikTok Music is een belangrijke zet voor ByteDance. Het Chinese techbedrijf laat daarmee opnieuw zijn tanden zien aan concurrenten als Spotify en SoundCloud. ByteDance pakt een aantal belangrijke zaken binnen de wereld van muziekcreatie en publicatie slim aan. Naast de muziekvriendelijke app TikTok en een eigen publishingtool SoundOn, beschikt ByteDance dus nu over een eigen streamingdienst. 

Muziekgiganten als Sony, Warner Music Group en Universal Music Group zien potentie in het platform en stellen hun muziek beschikbaar voor het platform. TikTok’s Head of Music Business Development, Ole Obermann, is blij met de recente ontwikkelingen: “We are pleased to introduce TikTok Music, a new kind of service that combines the power of music discovery on TikTok with a best-in-class streaming service.” 

Conclusie

Hoewel het nog te vroeg is om échte conclusies te trekken, is het duidelijk dat ByteDance grote plannen heeft met TikTok Music. Er is nog weinig bekend over wat dit betekent voor artiesten maar het is raadzaam om de ontwikkelingen rondom het platform nauwlettend in de gaten te houden. 


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


Kijk ook

Onze virtuele assistente legt uit wat Digitaal Vermogen is
>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie