Opvallend: Nederlandse internetbedrijven samen naar SXSW | #amsfel

Tijdens ’s werelds grootste internetconferentie South by South West (SXSW) Interactive in Austin, Texas, presenteren Nederlandse internetbedrijven zich voor het eerst gezamenlijk. Onder de naam The Amsterdam Fellows (TAF) zal deze groep startups van 9 tot en met 12 maart presentaties, lunches, borrels en feesten organiseren.

Wat is SXSW?

SXSW is een jaarlijkse conferentie in Austin, Texas, over muziek, film en interactieve media (interactive). De laatste jaren is SXSW Interactive uitgegroeid tot een lanceerplatform voor succesvolle internetbedrijven als Twitter en Foursquare. In honderden lezingen, sessies, interviews en debatten wordt gesproken over de laatste ontwikkelingen op het gebied van sociale media, e-commerce, privacy, gaming en nog tientallen onderwerpen. Vorig jaar trok SXSW Interactive twintig duizend bezoekers van over de hele wereld. Fortune noemde SXSW ‘the single best place in the creative innovation world to build relationships and get to know people.’

Wie of wat zijn The Amsterdam Fellows (TAF)?

TAF is een groep creatieve, startende ondernemers uit Nederland, die op verschillende locaties zowel nationaal als internationaal borrels, feesten en zakelijke evenementen organiseert. Deelname aan TAF geschiedt op uitnodiging en alleen innovatieve bedrijven met internationale potentie worden geselecteerd. Vernieuwing en originaliteit worden belangrijker geacht dan bedrijfsgrootte of bestaansduur. Bij TAF zijn 22tracks, Foodzy, Usabilla, Fuga, JoynDayCare. LayerGloss, Skylines, MakeMe en Viadeo aangesloten.

TAF tijdens SXSW 2012

Tijdens SXSW 2012 zijn The Amsterdams Fellows van 9 tot 12 maart gastheer op een speciale horecalocatie midden in het uitgaanshart van Austin. Bezoekers van SXSW zijn van 12.00 uur ’s middags tot ’s avonds laat welkom bij TAF. Iedere dag heeft een ander thema en wordt op een ludieke wijze begonnen en afgesloten. De speciale lunches zijn besloten en alleen toegankelijk voor TAF-fellows en hun genodigden. Daarentegen kan een ieder zich aanmelden voor de netwerkborrels en het slotfeest. Het openingsfeest op vrijdag 9 maart is ‘Ketchup or Mayonaise, It ain’t much if it ain’t Dutch.’

Ben je tijdens SXSW tussen 9 en 12 maart in Austin? Registreer je dan voor een of meerdere van de onderstaande feesten.

Wil je meer weten over The Amsterdam Fellows bekijk dan hier het item op NOS op 3 van 6 maart j.l.

Bezoek ook: theamsterdamfellows.com

Founding Fellows:

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie