Opvallend: Google+ en nieuwe layout Google Search | #google #layout

Veel techies en internetnerds zoals ik zijn de afgelopen in de ban van Google+. Na diverse vooraankondigingen is het dan zover Google+ is live. Alleen op ‘invite-basis’ welliswaar maar vooruit. Het duurt dan ook een kleine 12 uur na de lancering van Google+ voordat de eerste invite binnen is.

Even snel een uiteg over Google+. Google+ lijkt veel functionaliteit te hebben die al op andere sociale-netwerksites zoals Facebook en Hyves te vinden is. Er kan een profiel aangemaakt worden, waarbij het mogelijk is om statusupdates te posten en foto- en videomateriaal te delen. Updates van anderen worden in een nieuws-stream weergegeven, zoals ook op Facebook en Twitter normaal van toepassing is.

Een van de belangrijkere features is Circles. Gebruikers kunnen in zogenoemde Circles groepen aanmaken met mensen, waar allerlei content gedeeld kan worden. De rest van de contactpersonen kan die info niet zien. De feature is vergelijkbaar met de groepen die op Facebook aangemaakt kunnen worden. Google probeert met Hangouts spontane videogesprekken te creeëren. Gebruikers kunnen aangeven dat zij hiervoor beschikbaar zijn, waarna er videogesprekken gestart kunnen worden met vrienden.

Google heeft een zoeksysteem gecreëerd met Sparks. De gedachte hierachter is om op interesses te zoeken. Onder andere worden hier relevante video’s, boeken en blogs getoond. Zoekresultaten kunnen aan een lijst met interesses toegevoegd worden die weer voor anderen zichtbaar zijn. Ook kunnen gebruikers kiezen om foto’s die via een smartphone genomen worden automatisch te uploaden naar Google+. In de Android Market is inmiddels de App beschikbaar voor de Android-toestellen.

Google+ Denis Doeland

Een voorlopige conclusie die getrokken kan worden naar aanleiding van Google+. Het is een poging tot verbinding van alle Google-diensten in een ‘sociaal’ platform. We zijn daarom benieuwd naar de ontwikkeling van dit platform. Wordt dit na Google Wave en Google Buzz een top of flop?

Tot slot valt op dat Google ook meteen zijn lay-out van de zoek-pagina heeft aangepast. Het ziet er erg strak en gelikt uit. Het is inmiddels ook mogelijk als ingelogd bent om via Voice Search te zoeken. Er hoeft niets meer worden ingetoetst.

Tot slot valt op dat Google ook meteen zijn lay-out van de zoek-pagina heeft aangepast. Het ziet er erg strak en en gelikt uit. Het is inmiddels ook mogelijk als ingelogd bent om via via Voice Search te zoeken. Er hoeft niets meer worden ingetoetst.

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie