Uitgelicht: Nederlandse Startups op de kaart

Een Startup is wanneer je zoekt via Google volgens menig encyclopedie-site een vernieuwend bedrijf dat in zijn beginfase zit, doorgaans op het domein van de nieuwe en opkomende technologieën en in het bijzonder op het domein van de nieuwe informatie- en communicatietechnologieën.

Nederland kent vele Startups die worden gefinancierd door bijvoorbeeld initiatieven als Startup Bootcamp of Rockstart. Ook vinden regelmatig bijeenkomsten en meetups plaats zoals o.a. die van The Amsterdam Fellows.

Hoe ziet Nederland eruit als Startup-land? De Dutch Startupmap biedt uitkomst. Meer dan 150 Startups hebben zichzelf al een plekje gegeven op de kaart. Bedrijven als 22tracks, Skylines, Usabilla, Whoopaa, HRmatches, Pastbook, Scoupy, Rankingz, Ownr, Peerby, Wakoopa en vele anderen staan al op de kaart.

Dutch Startupmap

Zo kun je zien waar de Startups in Amsterdam zijn gevestigd. Een aardig inzicht dat ontstaat is dat de meeste Startups in het centrum van Amsterdam gevestigd zijn.

Dutch Startupmap

Diverse rapporten maken gebruik van de gegevens van Dutch Startupmap. Staat jouw Startup nog niet op de kaart? Klik dan op de groene plus aan de rechterbovenkant van de site. Daar kun je een Startup toevoegen.

Lees ook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s