Opmerkelijk: Het effect van een medaille | #opmerkelijk

Nederlandse Atleten op Twitter en Facebook tijdens de Olympische Spelen

Bij #D2W volgen we de Nederlandse Olympische sporters tijdens de Olympische Spelen van 2012 op de voet. De afgelopen dagen heeft het behalen van de diverse medailles door de diverse sporters dan ook zichtbaar effect. Dorian van Rijsselberghe, Epke Zonderland, Henk Grol, Ranomi Kromowidjojo en onder andere Marit Bouwmeester zijn zichtbaar gestegen als het gaat om hun reputatie.

Onderstaande tabel van Rankingz laat de bewegingen van de diverse sporters goed zien.

Nederlandse Olympische Sporters en hun medaillesOok het effect van de actie van Edith Bosch is duidelijk zichtbaar in de lijst. Zij maakte zich druk om een flessengooiende supporter tijdens de finale van de 100 meter sprint en miste daardoor de finale.

Social Media en de Olympische Spelen zijn een leuke combinatie. Dat is wel duidelijk, de actualiteit en de snelheid van een medium als Twitter geven een andere dimensie aan de Spelen.

Wil je de lijst van Nederlandse Olympische sporters helemaal bekijken? klik dan hier.

NB. Data met dank aan Rankingz

Misschien ook interessant

Plaats jouw reactie