Zo vergroot Disney het digitaal vermogen

Geschatte leestijd – 3 minuten

Disney kennen we natuurlijk als producent van bekende films, games en series, de themaparken en streamingdienst Disney+. Om het Digitaal Vermogen van het bedrijf te vergroten, gaat Disney een samenwerking aan met TikTok. Hier lees je hoe Disney dat aanpakt.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Disney+ en het Digitaal Vermogen

The Walt Disney Company is een van de grootste mediaconglomeraten ter wereld, de grootste wereldwijde exploitant van themaparken en een marktleidende producent en distributeur van animatiefilms. Het beursgenoteerde bedrijf nam in 2012 Lucasfilm over voor 4 miljard dollar, waardoor het de rechten kreeg op onder andere Star Wars films. In 2017 nam het delen van 21st Century Fox over voor zo’n 52 miljard dollar.

Persoonlijk vind ik de lancering van Disney+ een paar jaar geleden het meest interessant. Hiermee zet het iconische bedrijf namelijk in op de digitale transformatie van de business. Dankzij deze streamingdienst weet Disney de relatie met fans te gelde te maken en weet het een ARPU (gemiddelde opbrengst per gebruiker) – of ARPF (gemiddelde opbrengst per fan) – op te bouwen. Ontdekken hoe je deze fan-relatie kan laten resulteren in omzet is goud waard in de relatie-economie.

Potentieel van TikTok

Om nog meer bereik te genereren voor de streamingdienst, gaat Disney een samenwerking aan met TikTok. Dat dit platform flinke groei doormaakt, is nogal een understatement. Een aantal cijfers op een rij:

  • TikTok heeft 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers;
  • Sinds de lancering in 2016 is de app 3 miljard keer gedownload;
  • Van de 4,8 miljard internetgebruikers gebruikt 21 procent TikTok.
  • Van de 4,48 miljard actieve gebruikers van sociale media gebruikt 22 procent regelmatig TikTok;
  • 90 procent van de TIkTok-gebruikers gebruikt de app elke dag.

Met andere woorden: de app heeft een gigantisch potentieel, omdat het een wereldwijde groep gebruikers omsluit. De opdracht van Disney: zorgen dat het van waarde is voor het ecosysteem van TikTok om zo haar Digitaal Vermogen te vergroten.

Disney en TikTok

Disney werkt sinds een paar weken samen met TikTok. Hierdoor kunnen TikTokkers de stemmen van Disney-personages toevoegen aan de tekst-naar-spraakfunctie van de populaire sociale media-app. Zo kan je teksten laten oplezen door Lilo en Stitch, C-3PO, Chewbacca, een Stormtrooper uit Star Wars en Rocket Raccoon uit Guardians of the Galaxy.

TikTokkers zijn vast blij met de nieuwe functie. Het grootste voordeel: de gebruikers van TikTok komen en blijven zo in contact met Disney-karakters. Hierdoor ontsluit Disney het ecosysteem van de social media-app. Zo vergroot Disney het netwerk van haar bedrijf en komt er een gestage stroom van nieuwe fans op komst. Met andere woorden: het Digitaal Vermogen van Disney neemt toe door de slimme samenwerking met TikTok.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie