Update: Het veranderde businessmodel van de muziekindustrie en haar kansen

Muziek verbindt en kan als geen ander mensen en emoties bewegen. De kracht van muziek verandert niet. De behoefte aan muziek ook niet. De muziekindustrie verandert echter wel in een bijzonder rap tempo. Als er ergens een ‘disruptieve’ oftewel een ontwrichtende ontwikkeling gaande is, dan is het wel in de muziekindustrie. We staan aan de vooravond van de derde ‘disruptieve’ periode.

Bezit maakt plaats voor toegang. De muziekindustrie gaat van fysiek product naar downloads en naar streaming. Fans krijgen hiermee toegang tot catalogi en nieuwe en reeds bestaande liedjes. het bezitten van muziek lijkt hiermee definitief aan zijn einde te gaan komen.

Iedereen die in de muziekindustrie werkzaam is, maar ook diegenen die werkzaam zijn in andere industrieën of branches waar hetzelfde kan gebeuren (en inmiddels ook al aan het gebeuren is), zouden de moeite moeten nemen om dit hoofdstuk te lezen en te bestuderen. Je zal zien dat het de moeite loont.

Het hoofdstuk uit het boek ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu’ is inmiddels aangepast met nieuwe cijfers en aanvullende inzichten.

Liever downloaden? Download apart het aangepaste hoofdstuk

Het hele boek downloaden? Download hier het hele boek

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie