Achtergrond: Business events, public speaking en pivots

Geschatte leestijd - 3 minuten

In de derde aflevering van Live On Stage bespreken Igor Beuker en ik onder leiding van Folkert Tempelman de toekomst van Sport, Media & Entertainment. In deze aflevering: de toekomst van Business Events, Beurzen & Public Speaking. Hoe kan de event-sector pivotten of succesvol resetten?

Live On Stage vanuit de studio van Top Format Productions in Haarlem. De toekomst van Sport, Media & Entertainment. Humberto Tan, Ilse de Vis, Maarten Schram, Maarten van Denderen en Tupac (als hologram!) komen allen voorbij. In deze aflevering de toekomst van Business Events, Beurzen & Public Speaking. Live vs Hybride. Nieuwe content vs pivots.

Digitale transformatie versnelt dankzij COVID-19

“Business events vinden ook vaak intern plaats. Er zitten nu een miljard mensen thuis door Covid-19. Die mensen moeten opgeleid, gemotiveerd en geïnspireerd worden, die zitten te springen om een event met een afsluitende Q&A. Er zit een stevige groei in die digitale events. Web Summit is groots en bekend, maar de tien interne events van Coca-Cola staan nergens aangekondigd”, aldus Beuker. Hij hoopt dat dit een doorbraak zal zijn voor digitale, internationale events.

De impact van business events op de wereldwijde economie is zo’n een biljoen dollar, berekende ik. Ook in Nederland gaat er meer dan vijf miljard om bij b2b-events, waarbij er zo’n 33.000 banen op het spel staan. Een derde van de tech-events ging online verder, maar 70 procent dus niet. De eerste anderhalve-meter-events hebben al plaatsgevonden. Er worden succesvolle pivots en resets gemaakt. Laten we daar inspiratie uit putten.

Succesvolle pivots

Humberto Tan, die geïnterviewd wordt in deze aflevering van Live On Stage, vertelt dat hij verwacht dat er meer afspraken digitaal zullen plaatsvinden. “Voor een lezing van een half uur ga je niet meer naar Amerika, maar dat doe je online. Cisco verwachtte acht jaar geleden al dat we meer online zouden gaan vergaderen. Door deze tijd zijn we daar meer aan gewend. Face to face blijft het belangrijkste, maar digitaal is een toevoeging en zal absoluut blijven.”

Ik vertel dat we over pivotten hebben als sector, het zoeken naar andere tactieken. “De band Di-rect gaf een online concert en verkocht tienduizend tickets. De eerste stappen worden gezet en hebben succes. We gaan bezoekers veel meer betrekken bij events. De interactie, doe- en maak-events met allerlei apps, dat zal de toekomst worden. En daarvoor is het nodig om niet meer lineair te denken. Ook is het nodig om een authentiek doel te hebben.”

Verder kijken

Ben je benieuwd naar deze aflevering van Live On Stage? In deze aflevering komen naast Humberto Tan, ook Ilse de Vis, Maarten Schram, Maarten van Denderen en Tupac (als hologram!) voorbij. Check de playlist met alle afleveringen hieronder.

Luister ook

Wimbledon, het EK Voetbal gaan niet door in 2020. DJ’s en sprekers staan achter een Zoom scherm. Competities liggen stil en de event industrie in Nederland dreigt 3.5 miljard EUR kwijt te raken en er staan 50.000 banen op het spel.
Luister nu naar Live On Stage met Folkert Tempelman, Denis Doeland en Igor Beuker.

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie