Achtergrond: Bijna helft uit de DJMag Top 20 onvoldoende

Zo’n 2 jaar geleden is D2W begonnen met het volgen van de prestaties van de top DJ’s in de wereld op het web. Met de Winter Music Conference 2013 die deze week plaatsvindt in het vizier onderzocht DDMCA voor D2W de websites van de Top 20 DJ’s uit de DJMag Top 100 2012. In de onderstaande ranking kun je de resultaten terugvinden.

Er is gekeken naar de Content, Marketing, Toegankelijkheid en Techniek aspecten van de sites. Opvallend is dat slechts 11 van de 20 DJ’s overall een voldoende haalt. Hetgeen best schokkend is gezien het feit dat het budget bij deze artiesten niet echt een rol speelt met de miljoenen die er rondgaan in het Dance-circuit.

Het ontbreken van de juiste doelen en doelstellingen bij de internetstrategie lijken dan ook eerder het probleem. Of wellicht het ontbreken van de noodzaak. Van een echte contentstrategie is bij meer dan de helft van de DJ’s geen sprake. Zelfs zijn er sites van DJ’s die geen content maken, maar een ‘hub’ met doorverwijzingen naar Facebook, Twitter en Youtube zijn. Deze sites schieten hun doel als het gaat om de hogere positie in de zoekmachine totaal voorbij.

Wat betekent de ‘overall summary’? Dit is overall score voor de website. Het  is niet het gemiddelde van de scores uit de andere testen. Ze bevatten een aantal bijkomende factoren die niet onder de andere tests vallen. In een oogopslag is dit in wezen een antwoord op de vraag ‘Hoe goed is de website?‘. Een getal maakt de beoordeling makkelijker en duidelijker. De individuele tests zijn nodig om een ​​volledig beeld te krijgen. Als een site 3/10 overall scoort en een andere 9/10, is het eerlijk om te zeggen dat de een beter is dan de andere. Nietwaar?

Zo langzamerhand lijkt het wel duidelijk waarom Armin van Buuren afgelopen jaar de nummer 1 positie in de DJMag Top 100 terug heeft veroverd. Hij heeft zijn zaakjes als beste op orde op het web van de 20 DJ’s. De tabel spreekt boekdelen.

Top 20 Website Report 2013 - WMC

NB. Door op de afbeelding te klikken kun je het hele rapport downloaden. Het management van Afrojack heeft laten weten dat op de dag dat het rapport klaar was (d.d. 13 maart 2013) ze een nieuwe site heeft gelanceerd. Daarmee kan het rapport wellicht een vertekend beeld op enkele aspecten geven. DDMCA zal de nieuwe site van Afrojack deze week aan een nieuwe test onderwerpen. Een update van het rapport volgt niet lang daarna.

De hele presentatie vindt je ook hieronder.

Bekijk ook het archief

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie