Op het netvlies: Groubal klachtensite | #groubal #ohn

Groubal is een ‘klachten-verzamelsite’ of ‘petitie-site’, hoe je het ook wil noemen. Op Groubal kan je een pagina starten om zaken in beweging te krijgen. Groubal belooft op haar site dat zij er voor zal zorgen dat de klachtenregen, die je begint, bij de juiste personen of instanties terecht komen. Bij de eerstvolgende keer bij een ‘#fail’ van T-mobile kan Youp van ‘t Hek gewoon deze site gebruiken in plaats van Twitter. Dan worden alle klachten in een keer gebundeld op een pagina.

Veel Nederlandse klachten of petities over bedrijven of instellingen staan er nog niet op Groubal. Slechts een pagina over ‘Ijburg Huttenbouwen’ is vindbaar. De letterlijke tekst van de pagina is: ‘Of het stadsdeel Oost komt eindelijk haar afspraken en beloftes na inzake de speel- en leefomgeving van kinderen of ze biedt ruimte voor burger initiatief. Botweg verbieden en niet een alternatief aandragen is GEEN optie.‘ Op deze pagina is te zien dat al 129 mensen deze petitie ondersteunen.

Bij #D2W zijn we dol op statistieken en analytics. Groubal heeft ook een Customer Satisfaction Index gemaakt. Hieronder een screenshot van gisterenavond. Wil je de live-index bezoeken klik dan hier of op de afbeelding.

Groubal CSI

Te zien is dat in de top 3 staan: Dell, BP en Cox een Amerikaans telecombedrijf. Er kan ook per bedrijf worden ingezoomd. Zie hieronder bijvoorbeeld Samsung. Zo is te zien wat de laatste klachten zijn via Twitter en welke positie Samsung inneemt op de ‘Dissatisfaction’ lijst tussen andere bedrijven in dezelfde branche. Alle data komt uit de diverse Social Media kanalen. Interessante materie die #D2W de komende tijd zal gaan volgen.

Groubal Samsung Dissatisfaction Ranking

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie