Hoe het gebruik van data, AI en analytics hard achteruit gaat

Geschatte leestijd - 4 minuten

Adequaat gebruik van analytics, data en artificial intelligence is goud waard. Er zijn talloze voorbeelden te noemen van bedrijven die enorm in waarde zijn gestegen door data slim in te zetten. Toch komt er uit recent onderzoek een verontrustende trend naar voren. Bedrijven lijken hun data strategie minder goed uit te voeren. In dit artikel lees je er meer over.

Schokkende cijfers

Het Amerikaanse IT-consulting bedrijf Wavestone onderzocht onlangs het gebruik van data en AI bij Fortune 1.000-bedrijven. De bevindingen uit het rapport zijn volgens Wavestone teleurstellend. Organisaties lijken voorgaande investeringen in data en AI minder daadkrachtig door te zetten. Dat leidt tot een aantal tegenvallende gevolgen:

  • Uit het rapport blijkt dat er in vier jaar tijd geen ontwikkeling is geweest op het gebied van data-gedreven innovatie. De groei stagneerde de afgelopen jaren tot bijna 60 procent.
  • Ongeveer 40 procent van de bedrijven meldde dat ze concurreren op het gebied van analytics. Dat is een daling ten opzichte van 47,6 procent vier jaar geleden.
  • Waar vier jaar geleden nog ruim 46 procent van de bedrijven hun data als asset beheerde, ligt dat percentage nu op bijna 40 procent.
  • Slechts 23,9 procent van de bedrijven heeft een data-gedreven organisatiestructuur. Dit tegenover 31 procent vier jaar geleden.
  • Het laatste schamele punt is dat een magere 21 procent van de bedrijven zegt een ‘data cultuur’ te hebben. Dit percentage hing in 2019 rond de 30 procent.

Deze negatieve trend is nog opvallender wanneer duidelijk wordt dat de onderzochte bedrijven aangeven meer te investeren in digitalisering. En hoewel die investering bij ruim 90 procent van de bedrijven tot waardeverhoging leidt, lijkt er nog veel winst te behalen. Investeren is niet genoeg. Om de voordelen data en AI op de juiste manier te benutten, moet je binnen je bedrijf een digitale mindset creëren.

Goede voorbeelden

Meermaals schreef ik over bedrijven die aan de hand van een sterke strategie op het gebied van data en AI indrukwekkende ontwikkelingen doormaakten. Voorbeelden zijn het EDM-label Spinnin’ Records en het nieuwsmedium The New York Times. Het zijn twee organisaties die op twee verschillende vlakken opereren, maar de data-gedreven aanpak als overeenkomst hebben.

Spinnin’ heeft onomstotelijk bewezen dat data een enorme waarde kan hebben. Zo werd Spinnin’ in 2017 voor ruim 100 miljoen dollar verkocht aan Warner Music Group (WMG). Door het delen van netwerk, kennis en ervaring van Spinnin’ Records, ontstaan â€˜Economies of Scale’ en â€˜Economies of Learning’. The New York Times’ AI-tool scant het leesgedrag van websitebezoekers en zorgt voor gepersonaliseerde aanpak die lezers moet enthousiasmeren een abonnement af te sluiten.

Conclusie

Het gebruik van data en AI creëert veel voordelen voor de bedrijfsvoering en vergroot substantieel de bedrijfswaarde. Meerdere bedrijven bewijzen dit al in de praktijk. Om alles ten volste te benutten heb je een raamwerk nodig als het Business Acceleration Framework. Onderzoek en zie wat het raamwerk voor jouw bedrijf kan betekenen.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


Kijk ook

Onze virtuele assistente legt uit wat Digitaal Vermogen is
>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie