In vergelijking: Low Cost Airlines | #socialanalytics

Klanten uiten steeds vaker hun mening over de dienstverlening van vliegtuigmaatschappijen via sociale netwerken. Vooral negatieve ervaringen worden publiekelijk gemaakt via social media.

Een paar jaar geleden heeft de Canadese band Sons of Maxwell met United Airlines gereisd. Na afloop van de reis zijn ze tot de ontdekking dat hun gitaren gesloopt waren. Niemand van United Airlines ontkende dat, maar Sons of Maxwell kreeg ook geen schadevergoeding. De zanger nam er een liedje over op, en wist na duizenden views op YouTube wel de directie van United te bereiken.

Social Media heeft grote invloed voor vliegtuigmaatschappijen. Met UberVu Social Metrics hebben we gekeken naar Low Cost vliegtuigmaatschappijen. Hoe wordt er over de vliegtuigmaatschappijen gesproken? Hoe groot is het volume aan reacties? Op welke kanalen wordt er gekletst? Hoe is het sentiment in de reacties? Hieronder een weekje in cijfers, een vergelijking tussen Transavia, Vueling, Easyjet, Airberlin en Ryanair.

Trending Low-Cost Airlines

Sentiment Low-Cost Airlines

Sentiment #2 Low-Cost Airlines

Distributie Low-Cost Airlines

Distributie #2 Low-Cost Airlines

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie