In vergelijking: Nicolette van Dam en Giel Beelen | #socialanalytics

Van bekende Nederlanders weten we inmiddels dat er al een hoop van hen Twitteren. Bij De Wereld Draait Door wordt onlangs nog eens aan tafel door Nicolette van Dam, Armin van Buuren en Jort Kelder de zin en onzin van het medium uitgelegd. Ook van Giel Beelen weten we dat hij elke dag op Radio 3FM Twitter als communicatie-medium in zet. Voor de aardigheid hebben we een weekje Giel Beelen en Nicolette van Dam gevolgd.

Bij Giel Beelen kun je zien dat het een normale constante lijn in de conversatie is, terwijl er duidelijk een piek bij Nicolette van Dam te constateren is op zaterdag 16 april. De piek is te wijten aan het feit dat Nicolette kennelijk aan het ‘Twitteren’ is geslagen bij ‘el Classico’. Het commentaar dat zij via Twitter heeft gegeven is in goede aarde gevallen en niet onopgemerkt gebleven. Het sentiment rondom de berichten van beiden is erg positief. Waarbij Giel Beelen het beste uit de bus komt. Tot slot wordt er het meest gesproken over beiden op Twitter. Op de rest van de sociale kanalen is op dit moment weinig conversatie gemeten.

Zoals altijd een en ander opgeluisterd met visualisaties. Hieronder de week in grafiekjes.

Trending Nicolette van Dam en Giel BeelenSentiment Nicolette van Dam en Giel BeelenSentiment #2 Nicolette van Dam en Giel BeelenDistribution Nicolette van Dam en Giel Beelen

Bekijk ook

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie