Niche uitermate geschikt voor e-Commerce | #niche #ecommerce

Commerciële ondernemingen kunnen succesvol zijn vanwege hun product en de markt waarin zij opereren. Een goede organisatiestructuur, management, adequaat financieel beheer, personeelsbeleid, distributie en marketing zijn van groot belang. Voor een e-Commerce onderneming gelden daar bovenop nog een aantal specifieke omstandigheden, die mede bepalend kunnen zijn voor het succes. Het is belangrijk dat er zeer gedetailleerde informatie over de producten en services van het bedrijf op de website staan.

E-Commerce is bij uitstek geschikt voor niche marketing. Al vanaf het begin van het e-Commerce-tijdperk is niche marketing populair. Niche marketing geeft aan dat een webwinkel zich specifiek richt op een eigen niche. Oftewel een misschien kleine, maar specifieke markt. Een aantal voordelen van niche marketing:

Concurrentie – Voor een grote winkelketen is een niche amper de moeite. Hier liggen kansen voor niche webwinkels. De concurrentie zal niet groot zijn, doch de concurrentie zal hoogstwaarschijnlijk gering blijven

Specifieker aanbod – Een grote winkelketen heeft van een product bijvoorbeeld 2 tot 4 kleuren en 2 tot 4 typen. In een fysieke winkel zijn geen honderden varianten voor handen. Met een webwinkel met duidelijke navigatie heb je de mogelijkheid om alle beschikbare producten te laten zien.

Specifieke zoekopdrachten – Als het aanbod groter en specifieker is kun je per product specifieke achtergrond informatie vermelden. De gegenereerde traffic is waarschijnlijk niet hoog, maar de conversie (percentage van verkopen in verhouding tot de traffic) zou tientallen procenten kunnen zijn. Met zoekmachine-marketing kan je er van uitgaan dat je met specifieke zoektermen je geld goed besteed.

Een goed voorbeeld van een niche webwinkel is de webwinkel van FH-Italia. Deze webwinkel is leverancier en ook producent van prachtige handgemaakte Italiaanse motor en scooter helmen. De collectie van ontwerpen sluit perfect aan bij de huidige ontwikkelingen op de motor en scooter markt op het gebied van fashion, kleuren, kwaliteit. Hiermee kan de gebruiker zich onderscheiden van andere scooter en motor rijders.

FH-Italia Webshop

FH-Italia (voorheen Fashion Helmet) produceert scooter/motor helmen van zeer hoge kwaliteit onder eigen label handgemaakt in Italië. Er wordt door FH-Italia ook geproduceerd voor andere merken waaronder: Aston Martin/Hackett, Buddha to Buddha, Tommy Hilfiger, Strellson en diverse andere meer PR/Marketing gerichte projecten.

Alle helmen van FH-Italia zijn via de webwinkel of de winkel op Facebook te bestellen. Daarnaast heeft FH-Italia nog een fysieke winkel in Amsterdam waar je de helmen kunt zien en passen. Bekijk hier de webwinkel van FH-Italia.

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie