In de diepte: Tiësto en Armin van Buuren | #analyse #facebook

Geïnspireerd door de Top DJ’s Onder de Loep serie is er in de diepte gekeken naar de Facebook-bewegingen van Tiësto en Armin van Buuren. In een maand zijn allerlei interessante gegevens bekeken. Hoe groot is hun gevolg? Wat posten ze eigenlijk? Hoe vaak posten ze? En nog vele andere zaken zijn bekeken. Hieronder een samenvatting van de uitkomst.

Het gevolg van Tiësto is 3 keer groter dan dat van Armin van Buuren. Beide DJ’s groeien niet exceptioneel uit de maat met de groei van Facebook. Met andere woorden kun je concluderen dat eigenlijk de fans die in inmiddels op Facebook zitten eigenlijk zelf ‘connecten’ met hun idolen. Toch schiet Tiësto er een keer bovenuit waarbij hij op een dag meer dan 180.000 fans heeft vergaard.

Opvallend is dat Armin van Buuren zijn fans niet laat posten op zijn ‘wall’. Daarentegen post Armin bijna 3 keer zo veel als Tiësto. Interessant om te zien zijn de verschillende type posts die beide DJ’s plaatsen. Armin van Buuren is druk met links, video en flash, terwijl Tiësto druk is met zijn statusupdates en applicaties. Foto’s en Muziek presteren bij Tiësto het beste, bij Armin van Buuren presteren Video, Flash en Muziek het beste.

Het aantal interacties (lees: comments en likes) is eigenlijk zo goed als gelijk tussen beide DJ’s, met dien verstande dat Tiësto op enige moment een uitschieter heeft in zijn zogenaamde ‘Engagement Rate’. De evolutie rondom Armin van Buuren’s ‘Engagement Rate’ is overigens negatief. Deze neemt in de bekeken maand met rasse schreden af, waar die van Tiësto een zeer positieve groei vertoond. ‘Engagement Rate’ geeft weer het aantal fans dat iemand heeft vergaard dat ook daadwerkelijk meedoet om te ‘liken’ en te ‘commenten’, de zogenaamde ‘interacties’.

Tiesto vs Armin FB Analyse part 2

Tiësto is zeer actief rond 19.00 tot 20.00 uur ‘s avonds, hetgeen het er naar uit laat zien dat zijn Facebook-pagina volgens de Amerikaanse tijdzone loopt. Geen gek inzicht overigens. Tiësto verblijft in Amerika en heeft Amerikaans management op dit moment. Bij Armin van Buuren zijn de post wat geleidelijker op een dag verspreid. Gedurende de week zijn de posts bij Armin van Buuren gelijk verspreid, Tiësto is op dinsdag zeer actief.

De pieken in op dit moment Tiësto’s analyse duiden allebei op een actie die ondernomen is. De post die op de dag gedaan is gaat over een ‘gratis’ track getiteld ‘Las Vegas‘ die op ‘Club life Volume One: Las Vegas’ CD staat. Opvallend bij Tiësto is overigens ook dat zijn statusupdate gevoed wordt door Twitter-berichten. Bij Armin van Buuren is opvallend dat hij zijn statusupdate voedt vanuit Flowd.

→ Bekijk hier de volledige presentatie

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie