In vergelijking: festivals Lowlands en Mystery Land

Nederland kent een aantal hele grote festivals, waaronder Lowlands en Mystery Land. De twee festivals vinden dit jaar plaats op respectievelijk 19, 20, 21  en 27 augustus a.s. In aanloop naar de beide festivals zal er gekeken worden naar de diverse Social Media kanalen waarop beide festivals actief zijn, trending topics, sentiment rondom de diverse mentions en de grootte van het bereik. Hieronder de aftrap.

A Campingflight to Lowlands Paradise of kortweg Lowlands is een driedaags muziekfestival dat vanaf 1993 jaarlijks in Nederland te Biddinghuizen (Flevoland) op het Evenemententerrein van Walibi World gehouden wordt. Het festival heeft grote variatie in het aanbod van amusement. Er is niet alleen muziek, maar ook literatuur, film, cabaret, ballet, theater en strip.

De editie van Lowlands dit jaar is in een recordtijd van twee uur uitverkocht, terwijl er nog geen bands bekend waren. Vanwege de dreigende BTW-verhoging op podiumkunsten per 1 januari 2011 zijn de kaarten al op 26 november 2010 aangeboden.

Mystery Land is een Dance-festival dat sinds 1993 in Nederland gehouden wordt. De slogan voor het festival luidt Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is Mystery! Sinds 2003 na vele locaties te hebben gehad vindt Mystery Land plaats op een vaste locatie, te weten het voormalige Floriade-terrein te Vijfhuizen in de gemeente Haarlemmermeer.

Bij de verschillende edities hebben veel verschillende DJ’s en bands opgetreden. Zo is het feest uitgegroeid van een housefeest tot een festival met veel verschillende stijlen dat een breder publiek moest trekken. De genres muziek die er gedraaid worden zijn: techno, house, trance, dance, hardstyle, urban, hiphop en electro.

In vergelijking: Lowlands en Mystery Land - volume
In vergelijking: Lowlands en Mystery Land - sentiment evolutie
In vergelijking: Lowlands en Mystery Land - sentiment
In vergelijking: Lowlands en Mystery Land - distributie kanalen

Misschien ook leuk om te lezen

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

3Reacties

Voeg toe
 1. 1
  Bertus Roestbek

  In plaats van #Lowlands zou je eigenlijk #LL11 moeten onderzoeken: dat is de # die voor Lowlands het meeste wordt gebruikt.

  • 2
   Denis Doeland

   Dank voor de feedback! Dat keyword wordt inmiddels gemonitored …

Plaats jouw reactie