Infograph: Radio 538 | #infograph #radio538

De activiteit van Radio 538 op het gebied van Social Media is vrij hoog. Bijna alle DJ’s hebben wel een Twitter-account en ook via het algemene Twitter-account van Radio 538 wordt druk getwitterd. De activiteit op Facebook valt daarentegen nog al in het niet. Voor #D2W genoeg voeding om eens via UberVu Sentiment Analytics 90 dagen lang te kijken naar de Social Media activiteit van Radio 538.

Uit de infograph blijkt dat de verhouding mannen en vrouwen dat over Radio 538 ‘praat’ op de diverse Social Media kanalen 55/45 bedraagt. Het geschatte bereik over de 90 dagen bedraagt iets meer dan 57 miljoen views. Meer dan 35% van de mentions (het aantal keren dat Radio 538 wordt genoemd) is positief en overwegend komen de mentions uit Nederland geschreven.

Opvallende zaken zijn de onder verdeling in taal, alsmede het hoge aantal check ins. Veel mensen, die bij Radio 538 komen, checken in via Facebook of Foursquare. Daarnaast zijn er 3 pieken waar te nemen in het aantal mentions per dag. De grootste piek met bijna 4000 mentions op een dag wordt veroorzaakt door de aankondiging en het geklets rondom X-Factor winnares Rochelle, die op deze dag te gast zal zijn bij Radio 538 in het programma van Barry Paf. Het is tevens opvallend dat de mentions op deze dag voor meer dan 80% van vrouwen af komen. Ook is het opvallend dat een groot aantal tweets veroorzaakt wordt door ‘een playlist generator’. Elke keer wanneer er een plaat gedraaid is wordt deze ‘automatisch’ door getweet zo lijkt het …

Tot slot is het leuk om waar te nemen in de conversatie-streams van Radio 538 hoe er wordt gediscusieerd over de muziek die Radio 538 draait. Zowel positieve als negatieve geluiden kunnen hier worden terug gevonden.

Bekijk hieronder de volledige infograph. Je kunt deze vergroten of downloaden door er op te klikken.

Infograph Social Media - Radio 538

Bekijk ook de infographs van

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie