Vrijdagvideo: Social Media Revolution 3 | #vrijdagvideo

Het is alweer vrijdag en daarom ook weer tijd voor de vrijdagvideo. Dit keer Social Media Revolution 3.

Erik Qualman plaatste in augustus 2009 een filmpje op zijn website waarin de groei van social media gevisualiseerd wordt. Geleid door de razendsnelle vlucht die het fenomeen Social Media genomen heeft is Qualman steeds gedwongen de versie te herzien. Inmiddels is hij bij Social Media Revolution 3. Dit deel heeft drie versies, te weten een lange versie en korte versie met muziek van Fatboy Slim en een versie met muziek getiteld Baba Yetu. De cijfers die hij laat zien blijven indrukwekkend.

Erik Qualman is auteur van het boek ‘Socialnomics‘. Het boek gaat er over hoe sociale media de wijze waarop we leven en zaken doen beinvloedt. Ondanks de kleine niche markten die internet mogelijk maakt, willen mensen toch graag horen wat de meerderheid doet. Dankzij Sociale Media kun je dit volgen. Door tijd te besteden aan Sociale Media bespaar je juist tijd. Zo word je niet bedolven onder een stortvloed aan informatie als je ergens naar op zoek bent en kun je juist heel gericht in je sociale netwerk informeren naar datgene dat je weten wilt. Steeds vaker wordt de journalist vervangen door de enthousiaste en vrijwillige blogger, die zeer goed op de hoogte is van een specifiek onderwerp. We zoeken niet langer naar nieuws, maar het nieuws wordt ons aangeboden en wij zijn zelf steeds vaker de nieuwsposter.

Hieronder twee versies van Social Media Revolution 3.

Andere leuke vrijdagvideos

Related articles

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie