Interessant: Google Analytics benchmark 2011 | #benchmark #google #analytics

De Google Analytics Benchmark 2011 is dit jaar via een nieuwsbrief vrijgegeven. De gegevens zijn afkomstig van alle websites die zich hebben aangemeld voor het anoniem delen van gegevens met Google Analytics.

Je vraagt je wellicht af hoeveel websites hun gegevens op deze manier anoniem met Google delen? Op dit moment zijn dat er honderdduizenden, en Google heeft geprobeerd om hier alleen statistisch significante statistieken weer te geven.

De periode waarvoor gegevens zijn vergeleken, loopt van 1 november 2010 tot en met 1 februari 2011. De gegevens worden vergeleken met de periode van 1 november 2009 tot en met 1 februari 2010. Absolute statistieken, zoals het aantal bezoeken, paginaweergaves of conversies voor alle websites die meedoen, worden niet weergegeven in onderstaande staatjes.

De term ‘websites’ staat voor ‘websites die zich hebben aangemeld voor het anoniem delen van gegevens met Google Analytics’.

Hieronder de Benchmark-gegevens. In vergelijking met een jaar geleden zijn het aantal pagina’s per bezoek, de gemiddelde tijd op de site en het bouncepercentage voor websites afgenomen.

Bouncepercentage Google Analytics

In de anonieme van de Google-database worden ook totaalcijfers per land verzameld. Hieronder zie je enkele representatieve landen en hun respectieve totaalcijfers. Het eerste getal in elke cel staat voor de statistiek voor de periode 01-11-10 tot 01-02-11. Het getal tussen haakjes is het verschil ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor.

Overzicht per geografische regio Google Analytics

Voor het bouncepercentage zie je hieronder een grafiek per land:

Bouncepercentage per land Google Analytics

In de bovenstaande grafiek worden bij sommige balken landen aangegeven waarvoor de cijfers typisch lijken te zijn voor de staat van economische ontwikkeling en vrijetijdsbesteding in dat land. Voor de gemiddelde tijd op de site, een hieraan gerelateerde statistiek, wordt de spreiding per land hieronder aangegeven:

In de bovenstaande grafiek worden bij sommige balken landen aangegeven waarvoor de cijfers typisch lijken te zijn voor de staat van economische ontwikkeling en vrijetijdsbesteding in dat land. Voor de gemiddelde tijd op de site, een hieraan gerelateerde statistiek, wordt de spreiding per land hieronder aangegeven:

De onderstaande verkeersbronnen zijn herleid op basis van de manier waarop de parameters ‘bron’ en ‘medium’ door de servers van Google Analytics zijn ontvangen. Hier kun je een artikel bekijken over wat deze aanduidingen inhouden.

Overzicht per verkeersbron Google Analytics

De conversieratio is de favoriete statistiek van de meeste marketeers. Hier volgt de wereldwijde spreiding van de ‘doelconversieratio’ in Google Analytics per land.

Conversieration per land Google Analytics

Zou je verwachten dat landen die veel conversies genereren, ook een hoge doelconversieratio realiseren? Voor sommige landen met weinig inwoners valt de statistische significantie van de conversiestatistiek overigens te betwijfelen.

Verkeersbronnen Google Analytics

Browsers en besturingssystemen (OS) worden geïdentificeerd aan de hand van de ‘referrer’-tekenreeks die door de browsers van gebruikers wordt verzonden.

Browsers en besturingssystemen (OS) worden geïdentificeerd aan de hand van de 'referrer'-tekenreeks die door de browsers van gebruikers wordt verzonden.

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie