Inzicht: Social Media Expert 50 | #inzicht

Over de term ‘Social Media Expert’ wordt op Twitter hevig gedebateerd. Wie voldoet en wie voldoet niet aan de eisen? Wat zijn die eisen? Zijn het goeroes of charlatans? De een is zelf benoemd en de ander wordt door anderen naar voren geschoven. Voor en tegenstanders, gevierden en miskenden … Terecht of onterecht aangeduid als ‘Social Media Expert’ op de lijst van ‘De Sociale Media‘? Het staat vast de lijst is er eenmaal. De waarheid zal vast ergens in het midden liggen.

Gezien er bij #D2W grote voorliefde bestaat voor analyse van data is de reeds gepubliceerde lijst aanleiding om de personen in de lijst te volgen op hun verrichtingen via de diverse Sociale kanalen.

Interessante vraagstukken zijn: Wie zijn hun volgers, wat is hun twitter-gedrag, wat is het sentiment rond hun tweets en mentions, wat zijn de gerelateerde onderwerpen en wie zijn de grootste ‘beinvloeders’ binnen hun netwerk? De komende weken en maanden zullen er regelmatig lijstjes en infographics op #D2W worden gedeeld tot de verkiezing heeft plaatsgevonden.

Natuurlijk staan er ‘Experts’ niet in de in lijst. Dat is wel duidelijk na alle commotie. Geen probleem … #D2W wil iedereen die het predikaat ‘Social Media Expert’ verkregen heeft of zichzelf heeft toebedeeld meenemen in haar analyses. Ben je een ‘Expert’ of ken je een ‘Expert’  met een Twitter-, Facebook-, Hyves- account  vul dan hier de gegevens in …

Voor de goede orde wijst #D2W er op dat onderstaande lijst een ‘voorlopige’ constatering is. Er wordt nog gekeken naar de diverse parameters zoals – maar niet beperkt tot – Klout Score, Connecties, Volgers en Vrienden, Buzz, Sentiment, Zoekmachine-positie e.d. om tot een degelijke ‘Reputatie Score’ te komen. De lijst zal volledig dynamisch zijn en afhangen van de prestaties van de individuen. Hieronder een voorlopige ‘ranking’. Update tot 20 september 2011.

Social Media Expert 50

Bekijk hier de dynamische lijst van Social Media Experts op Rankingz.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie