Vrijdagvideo: Ray – A life underwater | #vrijdagvideo

Een oude rot met een oog voor het bergen en de dames. De mini documentaire Ray: A Life Onderwater is een aanhankelijk portret van een man met een lange carrière als diepzeeduiker, vertelt door zijn buitengewone collectie van maritieme schatten.

Als een hedendaagse piraat, speurt de 75-jarige Ray Ives al zijn hele leven de zeebodem af naar ‘schatten’. Ray Ives is een voormalig commercieel duiker, die meer dan vijftig jaar de zeebodem heeft ‘geplunderd’, waardoor alles dat blonk – zelfs goud – aan de oppervlakte is gekomen.

In een container in de buurt van het water, heeft Ray zijn museum met daarin pistolen, flessen, klokken, zwaarden, patrijspoorten en duikuitrustingen.

Ook maakt hij regelmatig nog een duik in een duikpak uit 1900. Ray is de meeste dagen te vinden in zijn museum in Yacht Haven Quay, Plymouth. Bekijk hieronder de prachtige korte documentaire.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie