Onder de loep: Dj Hardwell | #socialanalytics

Robbert van de Corput alias DJ Hardwell is een van de eersten die Bubbling remixes maakt van commerciële clubhits. Zijn remix van Eminem’sWithout Me” (de Drunkenmunky versie) trekt destijds veel aandacht. Hardwell wordt beschouwd als een van de nieuwe talenten die Nederland heeft. #D2W heeft de afgelopen 2 maanden de activiteiten van Hardwell aangaande zijn social media en web- activiteiten. Zo is er gekeken naar het aantal mentions en views dat hij heeft, de netwerken waarin hij actief is en het sentiment rondom zijn mentions en trending keywords.

De discografie van Hardwell bestaat niet alleen uit mix-albums. Inmiddels zijn veel van zijn eigen producties verschenen op verschillende compilatie albums en een aantal van zijn tracks werd gereleased op het Digidance label Slized, onder andere Soca Funk en Slammin’.

Hardwell’s samenwerking met Lady Bee heeft zich ook al meerdere keren geuit in aanstekelijke beats. ‘Go Down’ en ‘Play That Funk’ worden nog steeds enthousiast ontvangen in de clubs. Ook is Hardwell de producer achter de track ‘Iedereen Gaat Los’ van de formatie Gelazer.

Inmiddels staat Hardwell bekend om zijn energieke mix stijl van verschillende muziek genres. In een hokje worden gestopt voor één bepaalde stijl is hem vreemd. Zijn muziek stijl varieert van electro, latin en groovy house tot urban en soms zelfs techno.

De laatste tijd zit Hardwell enorm in de lift en timmert hard aan de weg. De kans om met ‘de beste dj ter wereld’ Tiesto te draaien’ stuwt hem in de juiste richting. Enkele weken gelden lanceerden de twee DJ’s hun eerste gezamenlijke nummer ‘Zero 76’. Het is een eerbetoon aan hun geboortestad.

In april van dit jaar is Hardwell met Tiësto mee geweest op tournee door Amerika en Canada als supportact. Deze zomer zal Hardwell waarschijnlijk weer meetouren met Tiesto in Ibiza.

Hieronder de resultaten uit de Social Media Analyse van Hardwell met behulp van UberVu Sentiment Metrics verwerkt in een infograph.

Infograph Social Media - Hardwell

Ook leuk om te lezen

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

5Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie