De veelbelovende update van OpenAI’s ChatGPT GPT-4

Geschatte leestijd - 4 minuten

Opnieuw zorgen de ontwikkelaars van de geavanceerde AI-tekstgenerator voor een grote hype. OpenAI’s veelgeprezen tool ChatGPT is flink op de schop genomen. De tool (GPT-4) is volgens de ontwikkelaars nog slimmer, sneller en veiliger. In dit artikel lees je er meer over.

ChatGPT Plus

Hoewel de vorige ChatGPT al veel indrukwekkende functies bevatte, lijkt OpenAI hier met de vierde update er een schepje bovenop te doen. Wat opvalt is de hoeveelheid aan nieuwe functies die zijn toegevoegd. Zo is GPT-4 in staat 25.000 woorden te verwerken. Dat is ongeveer acht keer zoveel als de vorige versie van ChatGPT. Daarnaast is het ook mogelijk om, naast tekst, afbeeldingen te delen met de AI. De software kan aan de hand van deze afbeeldingen veel verschillende acties uitvoeren.

OpenAI ChatGPT GPT-4
Vraag ChatGPT wat je kunt maken met de ingrediënten die op de foto staan en je krijgt een recept.

Verder is de tool beter in te zetten voor complexe taken zoals plannen. Het laatste punt waar de ontwikkelaars aandacht aan hebben besteed, is veiligheid. Volgens OpenAI is GPT-4 gewapend tegen het beantwoorden van zeer controversiële of haatdragende verzoeken en is de tool kritischer in het geven van antwoorden. Al deze upgrades hebben wel een prijs. Voor het zogenaamde ChatGPT Plus betaal je als gebruiker 20 dollar per maand.

Grote interesse

De AI-tool van OpenAI valt ook op bij grote bedrijven. Door GPT’s geavanceerde functies is de tool breed inzetbaar. Ook bij Microsoft viel ChatGPT op. De techgigant wil met behulp van de tool zijn zoekmachine Bing verbeteren. Onlangs integreerde Microsoft de AI-software en gaat daarmee opnieuw de strijd aan met Google.

Andere organisaties als taal-app Duolingo, online betaaldienst Stripe en de Ijslandse overheid integreren ChatGPT in hun werkwijze. Voor Duolingo en de Ijslandse regering zijn de verfijnde taalfuncties van GPT-4 bruikbaar. Stripe zet de tool in voor het bestrijden van online fraude. OpenAI zegt de tool, ondanks het succes, nog verder te willen optimaliseren: “We are excited to see how people use GPT-4 as we work towards developing technologies that empower everyone.”

Conclusie

De recente update van ChatGPT maakt de tool voor vrijwel elk bedrijf onmisbaar. Onderzoek wat GPT-4 voor jou kan betekenen. Op het moment van schrijven is ChatGPT beschikbaar in het Engels en Nederlands. Wil je de nieuwe functies van GPT-4 zelf proberen? Kijk dan hier!


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


Kijk ook

Onze virtuele assistente legt uit wat Digitaal Vermogen is
>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie