Lijstje: Politiek nog een lange weg te gaan | #politiek #lijstje

In mei 2011 heeft SocialMedi8 al een onderzoek gepubliceerd. De uitkomst:

De meeste partijen hebben meerdere social netwerk profielen die ze onderhouden, maar het verschilt nogal aan welk profiel de meeste aandacht wordt besteed. De social activity index is opgemaakt uit het aantal volgers in combinatie met hoe lang het profiel al bestaat. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat linkse partijen in het social media landschap behoorlijk hoog scoren, maar dat bij de prominenten de meer rechtse partijen juist bovenaan staan.

Ook Rankingz heeft onlangs haar lijst gepubliceerd. Veel lijkt er in bijna een jaar niet veranderd. De politieke partijen zijn allemaal nog zoekende en van een echte social media strategie lijkt geen sprake.

Als je kijkt naar de PVV heeft deze partij een afgesloten partij-account met 850 volgers, terwijl Geert Wilders meer dan 150.000 volgers heeft. Bij de SGP en de Christen Unie ontbreekt het aan een Facebook-fanpagina. Het aantal Facebook-vrienden bij de CDA is schrikbarend om te zien.

Dit lijstje zal in de komende tijd nog wel aan verandering onderhevig zijn. Maar als dit de voorbode voor de politieke partijen is hebben ze nog een lange weg te gaan.

Politieke Partijen en Social Media

Misschien ook interessant om te lezen:

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

3Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie