Uitgelicht: Social media significante impact op verkopen?

Coca-Cola vindt dat een kortstondige aandachtspiek op social media geen significante impact heeft op de verkopen bij Coca-Cola. In ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu’ kun je lezen dat een langduriger aandachtspiek in het gehele internet ecosysteem van een bedrijf, merk of organisatie kijkende naar de diverse studies wel degelijk een significante impact op de omzet kan hebben.

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een hoog gerechtshof in Duitsland geoordeeld dat toegang hebben tot het internet tot de eerste levensbehoefte van mensen behoort. Als providers in gebreke blijven, bijvoorbeeld als de verbinding bij hun klanten uitvalt, dan moeten zij de klant voor dit gemis compenseren. Stel je voor: ‘internet is nu net zo belangrijk als eten, kleding en veiligheid’. Deze uitspraak zal ongetwijfeld in Europa navolging vinden en zal tegelijkertijd ook voor content leveranciers gevolgen krijgen. Dit is het signaal dat de transitie ‘van analoog naar digitaal’ in de maatschappij is ingedaald. Het internet draait nu echt op volle toeren. Zo is te lezen in het volledige voorwoord van ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu‘ dat je hier kunt downloaden.

Als jijzelf of jouw bedrijf in jouw ecosysteem nog niet door deze ontwikkelingen bent aangeraakt, dan heb je grote kans dat je achterloopt in jouw economische en maatschappelijke ontwikkeling. Dit e-book is dan ook bedoeld om managers, professionals en studenten, in onze op volle toeren draaiende internetwereld, hierop te attenderen. Je bevindt je midden in de ‘digitale verandering’: van analoog naar digitaal. Oude business modellen werken niet meer, je wordt door dit e-book geholpen in de uitdaging om nieuwe business modellen te bedenken. In elk ecosysteem wordt, naast kennis van digitale culturen op het web,  het ‘outside in’ denken (zoals ‘social listening’) steeds belangrijker; gevolgd door diepgaande kennis van jouw bedrijfskundige business model. Dit e-book geeft je handvaten om zo‘n nieuw digitaal business model te kunnen ontwikkelen.

Voorpublicaties van diverse hoofdstukken van het e-book, dat dit najaar zal verschijnen, kun je vinden via http://www.vananaloognaardigitaal.nu

Lees ook

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

3Reacties

Voeg toe
 1. 2
  Denis Doeland

  Ales best hier, redelijk druk 🙂 Hoop ook alles goed met jou?

  De teksten worden door ‘the crowd’ bekeken, elke input is welkom. De definitieve versie van het e-book komt overigens zo tot stand, een ‘crowd sourcede’ versie. Zo is juist al een revisie van het Coca-Cola hoofdstuk geplaatst. Mail mij even jouw inzichten, want deze kon ik niet zien in jouw reactie.

  Dank alvast voor jouw input.

 2. 3
  Andrea Zaffe

  Hoi Denis,

  Alles goed?

  Laat jij je teksten wel eens nalezen? Ik zie regelmatig wat grammaticale foutjes staan, wellicht een idee om hier eens extra op te (laten) letten.

  Ik heb even snel gescand, zie hieronder.

  Just a heads up… ☺

  Fijne dag verder!

  Kind regards,
  Andrea Zaffe
  International Department
  [Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: image001]

Plaats jouw reactie