AI laat je rappen met stem van Tupac

Geschatte leestijd – 3 minuten

Heb je er ooit van gedroomd om samen met Tupac of Jay-Z een nummer uit te brengen? Dan heb ik goed nieuws: er is een vorm van kunstmatige intelligentie (AI) die dit voor je kan regelen.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

AI voor stemmen van rappers

Uberduck, zoals de app heet, stelt je in staat om teksten te laten uitspreken door de stemmen van bekende rappers, zoals Jay-Z, Tupac, Eminem of Kanye West. Wat Uberduck beter maakt dan andere tools, schrijft TNW, is dat ook de flow (manier van rappen, red.) op een geloofwaardige manier gekopieerd wordt. Ook de stemmen van Dora, Batman en Dr. Who zitten trouwens in de tool.

Deze vorm van AI stelt gebruikers trouwens in staat om deepfakes te verspreiden. Door bijvoorbeeld Jeremy Clarkson (van Top Gear) met dit algoritme bijvoorbeeld iets bizars te laten zeggen, valt er desinformatie te verspreiden. Check bijvoorbeeld deze deepfake met Obama.

Muziek en AI

Uberduck is overigens niet de eerste toepassing van kunstmatige intelligentie in de muziekwereld. Er is een AI die nieuwe liedjes schreef voor de te vroeg gestorven Amy Winehouse, Jimi Hendrix en Kurt Cobain.

Deze nummers van Nirvana en Winehouse zijn niet de eerste kunstwerken die gemaakt zijn met behulp van AI. Ontdek deze mogelijkheden van AI:

Tot slot

Ook ik heb mijn eigen virtuele assistenten die mij helpen uitleg te geven over mijn blog, boeken en publicaties. Zie hier Jonathan en Esther die uitleggen waar het blog Digitaal Vermogen over gaat.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie