Lijstje: Politieke Partijen en Lijstrekkers uitslag | #lijstje

De stemmen zijn zo goed als geteld. De uitslag van de Tweede Kamer verkiezingen 2012 is zo goed als bekend. De VVD en PvdA zijn de grote winnaars en bij het CDA, de PVV en GroenLinks worden de wonden gelikt. Hoe staan de politieke partijen en de lijsttrekkers er een dag na de verkiezingen voor in het online spectrum? Onderstaand een overzicht van Rankingz.

Het platform van Rankingz meet de online reputatie van meer dan 3.300 merken. Dit is groeiende elke week. Het is Rankingz er niet zozeer aan gelegen om een absoluut cijfer te bepalen, maar de online reputatie te presenteren ten opzichte van ‘peers’. Daartoe wordt per ‘merk’ in dit geval een politieke partij of lijsttrekker een aantal performance indicators gemeten, zoals: de invloed uitgedrukt in o.a. de Klout score, de (ontwikkeling van de) fan-base, de (ontwikkeling van de) ‘buzz’ rondom een merk danwel de ‘share of voice’ binnen de groep van peers.

Andere relevante berichten

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s