Infographic: De 91 doelpunten van Lionel Messi in 2012

Lionel Messi heeft begin December 2012 met zijn twee treffers in het Primera Division-duel met Real Betis Sevilla het recordaantal doelpunten van de Duitser Gerd Müller in één kalenderjaar verbeterd.

Op 1 december 2012 scoorde Messi 2x tegen Athletic Bilbao en evenaarde het clubrecord van Cesar Rodriguez die gedurende de periode 1942 – 1955 190 competitiegoals scoorde voor Barça. Op 9 december scoorde Messi de 0-1 uit bij Real Betis, dit was zijn 85e doelpunt in 2012 en evenaarde het record van Gerd Müller. Later in die wedstrijd scoorde Messi ook de 0-2 en werd hij alleen recordhouder van het aantal goals gescoord in 1 kalenderjaar.

Samen met de 12 doelpunten in het Argentijnse nationale elftal kwam het aantal voor de voor FC Barcelona spelende Lionel Messi in 2012 op het wereldrecord van 91 doelpunten.

Hoe zagen de doelpunten er uit? Van welke posities zijn ze gescoord? De onderstaande infographic van HeadingForTheExits geeft een en ander mooi weer.

De 91 doelpunten in 2012 van Lionel Messi

Het staat vast dat Lionel Messi voor 85% (78 doelpunten) binnen het 16-metergebied scoort. Er zaten 14 strafschoppen bij. 80 doelpunten maakte Messi met zijn linkervoet en 8 doelpunten met zijn rechtervoet. Aan koppen heeft Messi waarschijnlijk een hekel zo blijkt uit de cijfers. Slechts 3 doelpunten maakte hij met het hoofd.

Iets meer dan de helft van de doelpunten werden door Messi gemaakt in het eigen Estadio Nou Camp van FC Barcelona. Bayer 04 Leverkussen en Malaga hadden het zwaarst te verduren van de Argentijnse supervoetballer. Beiden zagen de naam van Messi 6 keer op het scorebord staan.

Lionel Messi is onlangs opnieuw gekozen tot wereldvoetballer van het jaar. Vorige week ontving de 25-jarige Argentijn de prijs uitgereikt op het jaarlijkse gala van de wereldvoetbalbond FIFA. Messi kreeg voor de vierde maal op rij de prijs uitgereikt en hield daarmee Cristiano Ronaldo en Andres Iniesta achter zich.

Infographics op #D2W

Ook interessant

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie