Presentatie: De waarde van data van een festival

Eerder is er in de serie ‘The valuation of data’ al naar de waarde gekeken van DJ’s en Nederlandse voetballers. In de zoektocht door DDMCA naar een nieuw verdienmodel voor de contentindustrie komen ditmaal de festivals en evenementen aan bod.

DDMCA heeft gekeken naar de waarde van festivals en evenementen. In het lijstje dat morgen tijdens een lezing op de Fontys Hogeschool in Tilburg wordt gepresenteerd zullen onder andere Tomorrowland, Ultra Music Festival, Electric Daisy Carnival, Glastonbury, Sensation, Mysteryland, I Love Techno en Exit Festival aan bod komen.

Door geavanceerd en zorgvuldig gebruik te maken van Social Media netwerken, waarbij nieuwe en digitale marketingprofielen uit deze data kunnen worden gecreëerd, stellen DDMCA en P.I.M. vast dat de waarde van festivals en evenementen toenemen die dit zorgvuldig georganiseerd en geborgd hebben.

DDMCA in samenwerking met P.I.M heeft een definitie opgesteld bij haar in ontwikkeling zijnde waarderingsmodel*.

“Waardecreatie door Social Media betreft het in de basis kunnen aanleggen, verspreiden, onderhouden en optimaliseren van bestaande en nieuwe digitale relaties op diverse internet platforms waar direct en op aantoonbare wijze additionele en toekomstige netto kasstromen gegenereerd worden.”

De volgende stap, die festivals en evenementen dienen te zetten, is de data te verzamelen en te analyseren om daarna een compleet nieuwe (marketing)strategie op te zetten, met als doel toekomstige inkomsten te vermenigvuldigen.

Hoewel festivals en evenementen vandaag de dag over meer gegevens van fans of volgers kan beschikken dan ooit tevoren, wordt het overgrote deel van deze gegevens niet opgeslagen en niet op waarde geschat. DDMCA en Performance & Investment Management (P.I.M) hebben een eerste ruwe schatting gemaakt van de waarde van de gegevens van festivals en evenementen. De uitkomst is te vinden in de onderstaande presentatie.

* DDMCA en Performance & Investment Management (P.I.M) realiseren zich dat het waarderingsmodel in de kinderschoenen staat en dat het de komende tijd aan aanpassing onderhevig zijn. Deze aanpassingen zijn regelmatig gedeeld. DDMCA en Performance & Investment Management (P.I.M) werken op dit moment gezamenlijk aan het verfijnen van de waarderingsmodellen gebaseerd op o.a. data uit Social Media kanalen. Vragen over een waardering? Een waardering laten maken? Neem gerust contact op via denis.doeland@ddmca.com

Lees ook

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

3Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie