Analyse: Een week Ajax op Facebook

Regelmatig doet DDMCA scans voor bedrijven, organisaties en merken. Zo kijkt men naar de posts die worden gedaan op Facebook. Welke posts werken het best? Welke interacties hebben zij gehad, hoeveel comments en hoeveel likes? Een top 8 weekoverzicht (van 15 april tot en met 21 april) van Ajax.

Het is inmiddels bekend dat foto’s het beste werken op Facebook. Ook bij Ajax maken ze goed gebruik van visueel materiaal om te communiceren. De meeste posts bevatten dan ook foto’s. Toch is het opvallend dat de statusupdate met alleen tekst die gaat over de 1-0 tegen Heerenveen goed scoort. Ook de video met de gewonnen wedstrijd uit bij PSV doet het erg goed.

Content Analytics Ajax Amsterdam

62% van de content van Ajax die het meeste connectie maakte met fans in de afgelopen week bestaat uit foto’s, 20% uit video’s en 13% uit status updates met alleen tekst. Op de dag van de wedstrijd tegen Heerenveen poste Ajax de meeste content.

Engagement Rate Ajax Amsterdam

88% van de interacties bestaat uit ‘likes’, 6% uit comments en 6% uit ‘shares’. Op maandagochtend en op vrijdagavond hebben relatief de meeste interacties plaatsgevonden.

Schermafbeelding 2013-04-24 om 13.21.34

De hoogste ‘engagement ratio’ is aan het begin van de week te zien. Dit is op zich wel verklaarbaar gezien de winst die Ajax behaalde tegen PSV de avond er voor.

Het onderstaande overzicht geeft een leuk beeld van de posts die goed werken voor Ajax. Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

Ajax op Facebook

Ook een overzicht nodig? Neem contact met denis.doeland@ddmca.com

Gerelateerde berichten

Lees ook

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie