Inzicht: DJMag Top 100 2013 en social media

De stembus van de DJMag Top 100 voor 2013 is weer van zolder gehaald. Er kan weer gestemd worden. De nieuwsbrieven met ‘Vote for DJMag Top 100 213‘ vullen de mailboxen alweer de afgelopen dagen. Wie gaat er winnen en laat social media misschien wel de uitslag zien?

Net als vorig jaar en twee jaar geleden kijkt Rankingz, met haar Deejayz100 lijst, mee met deze wedstrijd. De meeste DJ’s, die er toe doen staan wel in deze lijst en de DJ, die niet in de lijst staat staat kan worden aangemeld voor de lijst. De social media stromen van kannonnen als Armin van Buuren (de winnaar van 2012) Skrillex, Deadmau5, Afrojack en David Guetta, zullen de komende maanden weer vol zitten met boordevolle interessante informatie rondom de DJMag Top 100 lijst. Alvast een eerst tussenstand.

DJMag Top 100 2013

In social media data zit inmiddels voorspellende waarde, dat staat wel vast. Alleen de mate van ‘accuratie’, de mate van correctheid, is nog in ontwikkeling. Maar door het combineren van diverse data kun je een goede voorspelling maken, zoals al eerder gebleken bij de lijst van 2011.

Het kijken naar social media van DJ’s is begonnen in 2011, waar DDMCA in eerste instantie handmatig keek naar allerlei voor handen zijnde bronnen en hun effect op de online reputatie van een DJ. Hieruit volgende een hele serie ‘Top DJ’s onder de loep’. Uit deze bevindingen volgde later een dagelijkse lijst, die door DDMCA en Jibe Company tezamen is gerealiseerd.

Wil je weten hoe de lijst van Rankingz tot stand komt? Kijk dan hier …

Lees meer

Lees ook voorpublicaties van ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu’

Downloaden van alle voorpublicaties kan hier.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie