In vergelijking: Afrojack vs Hardwell over 90 dagen

Geschatte leestijd - 3 minuten

Nederland kent het afgelopen twee jaar twee nieuwe supertalenten op DJ gebied. Afrojack en Hardwell zijn dan Neerlands nieuwe helden zo lijkt het. #D2W heeft de afgelopen maanden gekeken naar de activiteiten van Afrojack en Hardwell aangaande social media gebruik en websiteinzet. Zo is er gekeken naar het aantal mentions en views die ze hebben, de netwerken waarin ze actief zijn en het sentiment rondom zijn mentions en trending keywords.

Afrojack

Afrojack (echte naam Nick van de Wall) is een bekende naam in de clubscene van Nederland. Hij maakt vele remixes van bestaande nummers en heeft sinds 2007 zijn eigen platenlabel Wall Recordings. In 2008 scoort hij zijn eerste Top 40 hit Drop down (do my dance), een samenwerking met The Partysquad. Begin augustus 2010 heeft hij de single Take over control uitgebracht. Deze single is een samenwerking met de Nederlandse zangeres Eva Simons.

Dit is tot dan toe een van zijn grootste hits. Take over control heeft in december 2010 dan ook de Britse Top 40 bereikt. Eerder dit jaar is Afrojack met Pitbull de nieuwe lijstaanvoerder van de officiële Britse top 40. De single getiteld You Give Me Everything, waar de Nederlandse DJ een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd scoort ook erg goed in Amerika.

Hardwell

Robbert van de Corput alias DJ Hardwell is een van de eersten die Bubbling remixes maakt van commerciële clubhits. Zijn remix van Eminem’sWithout Me” (de Drunkenmunky versie) trekt destijds veel aandacht. Hardwell wordt vanaf dat moment beschouwd als een van de nieuwe talenten die Nederland heeft.

Inmiddels staat Hardwell bekend om zijn energieke mix stijl van verschillende muziek genres. In een hokje worden gestopt voor één bepaalde stijl is hem vreemd. Zijn muziek stijl varieert van electro, latin en groovy house tot urban en soms zelfs techno. In April van dit jaar releast Hardwell tezamen met Tiesto een eerste gezamenlijk nummer ‘Zero 76’. Het is een eerbetoon aan hun geboortestad.

Hieronder een vergelijking weergegeven in enkele infographics tussen de twee DJ’s.

Mention Trend Afrojack vs Hardwell (-90 dagen)
Mention Trend Afrojack vs Hardwell (-90 dagen)
Distributie Mentions Afrojack vs Hardwell (-90 dagen)
Distributie Mentions Afrojack vs Hardwell (-90 dagen)
Sentiment in Mentions Afrojack vs Hardwell (-90 dagen)
Sentiment in Mentions Afrojack vs Hardwell (-90 dagen)
Sentiment Evolutie Afrojack vs Hardwell (-90 dagen)
Sentiment Evolutie Afrojack vs Hardwell (-90 dagen)

Wil je dagelijks weten hoe het met de ‘online presence’ gaat van beide DJ’s? Kijk dan ook op Rankingz bij de #Deejayz100. Daar staan zowel Afrojack als Hardwell respectievelijk vandaag genoteerd op 6 en 28.

Andere relevante posts:

Misschien ook leuk om te lezen:

Andere mogelijk interessante zaken:

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

6Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie