Achtergrond: Social verandert de bedrijfsvoering

We leven nu eenmaal in een tijdperk, waarin technologie de maatschappij en het systeem continu fundamenteel verandert …. De stroom aan informatie is sneller dan ooit tevoren en vereisen dat bestaande ‘stroperige’ processen op de schop gaan. Fans en klanten hebben toegang tot meer informatie dan ooit tevoren, en de informatie wordt diffuser dan ooit tevoren. Ontwrichtingen van bestaande systemen zullen steeds vaker voorkomen, de mate van beweeglijkheid neemt toe, en we zullen intenser moeten omgaan met onzekerheid, complexiteit en dubbelzinnigheid dan ooit tevoren.

Dit betekent dat je ruimte moet maken voor een nieuwe manier van denken, die wendbaar en ‘vloeibaar’ is en past bij het ritme van het internetecosysteem, dat in de afgelopen twee decennia is ontstaan. De wereld wordt vloeibaar, wij zijn de ‘vloeibaren’. We leven in een tijdperk, waarin technologie een ‘commodity’, oftewel een gemeengoed is geworden, waar digitaal ‘het nieuwe normaal’ is geworden. Dit valt op te maken uit het gedachtegoed van Peter Hinssen, een van Europa’s opinieleiders over de impact van technologie op onze samenleving. Maar we zijn waarschijnlijk nu pas halverwege, stelt Hinssen.

Bij de overgang van analoog naar digitaal, naar het ‘nieuwe normaal’ van Hinssen, zullen we dan ook vanzelf zien wie, welk bedrijf, welke organisatie of welk merk relevant blijft in het ecosysteem, dat internet heet. Echter de bedrijven, organisaties of merken, die in staat zijn het roer om te gooien en te veranderen zullen een grotere kans op succes hebben. In deze voorpublicatie van ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu‘ wordt uitgelegd uit hoe ‘social’ oftewel sociale netwerken of kanalen, social media dus, de bedrijfsvoering verandert.

→ lees hier: Social verandert de bedrijfsvoering

Lees ook andere voorpublicaties


Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

2Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie