Data: DJ Mag Top 100 2015 voting analyse

Het is weer de tijd van het jaar. Sinds afgelopen maandag kan je weer stemmen op jouw favoriete dj’s voor de DJ Mag Top 100 2015. Net als vorig jaar houdt DDMCA bij welke dj’s hoge ogen zouden kunnen gaan scoren. Voordat dat zover is analyseert het eerst alle conversaties en interacties op social media. Hoeveel keer wordt iets over de wedstrijd ‘gezegd’. Een eerste overzicht met het aantal, de bronnen, de locatie en het sentiment.

DJ Mag Top 100 Voting Analyses.001 DJ Mag Top 100 Voting Analyses.002 DJ Mag Top 100 Voting Analyses.003 DJ Mag Top 100 Voting Analyses.004

Twitter is na twee dagen de belangrijkste bron waar de wedstrijd het meest wordt genoemd. Het ligt voor de hand op dit kanaal, ten opzichte van Facebook waar het een stuk minder voorkomt, het onderwerp door middel van een hashtag te benoemen. Zo’n 8.200 tweets hebben op de tweede dag een hashtag die aan de wedstrijd gerelateerd is. Het volume van het aantal gesprekken ten opzichte van vorig jaar lijkt te zijn afgenomen. Toen werd op de tweede dag 10.569 keer gesproken over de wedstrijd. Een verschil van bijna 29%.

Vooral EDM fans in de Verenigde Staten zijn actief. Het sentiment in de ‘gesprekken’ is overwegend positief.

Komende tijd zal DDMCA de activiteit op social media rondom de DJ Mag Top 100 2015 in de gaten houden. Regelmatig zal zij verslag doen.

Lees ook

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

4Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie