Data: 647 duizend dance fans geven informatie over dance festivals op Facebook

Ruim 647.000 mensen geven via de Facebook-eventpagina’s informatie over festivals in juni. Bijna 22 procent reageert op één of meerdere festivals en ruim vier procent gaat naar één of meer festivals. Acht procent is geïnteresseerd in één of meer festivals. Deze getallen worden duidelijk in de Dance Monitor 2016 die binnenkort verschijnt. Een voorproefje van enkele grafieken en overzichten.

Inzicht in bezoeker

Voor het eerst wordt de dance-markt al tijdens het seizoen inzichtelijk, in plaats van achteraf. Door de getallen van de verschillende maanden van de 257 dancefestivals in 2016, die tot nu toe zijn gemeten met de benchmarkapplicatie van Fanalists, met elkaar te vergelijken ontstaat een patroon waarbij het mogelijk is een voorspellend model te creëren.

Festival Monitor Forecast Juni 2016.001

Voorspellende waarde

Op dit moment werkt een team van specialisten van Fanalists en Jibe om deze noot nog voor de helft van dit jaar te kraken. Door data uit verschillende bronnen te combineren worden de contouren van de dance-markt duidelijk. Je kan inmiddels al zien welke mensen welke festivals in het jaar bezoeken.

Festival Monitor Forecast Juni 2016.002

In bovenstaande afbeelding wordt duidelijk welke festivalbezoeker welke festivals bezoekt. Je kunt inzoomen op een specifiek festival en vervolgens bekijken welk festival een bezoeker nog meer bezoekt. Zo kun je in onderstaande afbeelding zien welke bezoekers van Awakenings gaan naar andere festivals in Juni.

Festival Monitor Forecast Juni 2016.003

Het hele festivalseizoen wordt aan de data gewerkt. Langzamerhand beetje bij beetje worden de contouren van de dance-markt inzichtelijk. Al eerder werd duidelijk dat ruim 350 duizend festivalgangers worden verwacht in Juni. Data van de verschillende social media kanalen gecombineerd met andere beschikbare data zorgen zo voor een voorspellende waarde. Hoeveel kaarten de komende maanden verkocht worden wordt duidelijk in de komende weken.

Foto credit: Xolali.com

Lees ook


(advertentie)

boek download edm en de digitale wereld.001

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

2Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie