Social Media als weddenschap …

vliegtuig KLM

KLM is een weddenschap aangegaan via Twitter: speciaal voor de Nederlandse dance industry wordt er een directe vlucht geboden van Amsterdam naar Miami, mits er binnen één week tijd voldoende voorinschrijvingen op de website www.fly2miami.nl geregistreerd zijn. Vertrekdatum: maandag 21 maart, terugvlucht op een datum naar keuze. Aanleiding is de befaamde Spring Break week in de USA, in combinatie met het driedaagse Ultra Music Festival 25 t/m 27 maart, downtown Miami. De weddenschap loopt t/m maandagavond 6 december: er moeten minimaal 150 voorinschrijvingen zijn voordat KLM groen licht geeft voor deze ultimate party vlucht. Het zou de allereerste keer zijn dat er een vliegtuig gaat vliegen door een twitter-weddenschap.

Weddenschap

Initiatiefnemers en uitdagers zijn Wilco Jung (filmmaker) en Sied van Riel (dj/producer). “Het is allemaal begonnen met een twitter-vraag aan KLM waarom ik begin maart niet direct vanuit Amsterdam kan vliegen naar Miami. Een directe verbinding terug van Miami naar Amsterdam is er wél, dus dat vond ik raar” zegt Wilco Jung. “Van het één kwam het ander en voordat ik het wist had ik met Sied van Riel en KLM een weddenschap dat wij wel een vliegtuig naar Miami konden vullen met dj’s, producers, promoters, platenbonzen, managers, bookers, reporters en andere professionele party people. Hoe leuk is dat!”

KLM

“Het werd KLM op Twitter al snel duidelijk dat de vraag om een directe vlucht naar Miami sterk leeft in de Nederlandse dance scene. Daarop hebben wij besloten de weddenschap aan te gaan,” aldus Martijn van der Zee, Vice President Distribution & E-Commerce bij KLM. “Het is met recht een primeur te noemen; het is namelijk de eerste keer dat KLM een vliegtuig zou gaan inzetten op basis van een verzoek op Twitter. Voor KLM zijn Social Media steeds belangrijker voor het bieden van informatie en service.” KLM laat zien hiermee een actieve airline te zijn en te luisteren naar de behoeftes van de klant.

Fly2miami.nl

KLM biedt een zeer scherp speciaal tarief voor dit retourtje Miami, zie: www.fly2miami.nl (heenvlucht op maandag 21 maart, terugvlucht op een datum naar keuze – KLM vliegt om de twee á drie dagen van Miami naar Amsterdam). Via de website kun je je inschrijven voor een ‘optie’ op een plek in het vliegtuig. Het is dus nog geen officiële boeking, eerder een intentieverklaring. De deadline voor inschrijvingen is maandagavond 6 december om 24.00 uur. Dinsdagochtend 7 december wordt bekend gemaakt of er voldoende voorinschrijvingen zijn. Het is nu aan de Nederlandse dance scene om te bewijzen dat er voldoende enthousiasme is om met een eigen ‘private jet’ van KLM naar party walhalla Miami te vliegen.

Who’s in?

Op dit moment hebben Black Hole Recordings, Spinnin’ Records, The Matrixx, Link2Party, Twenty4seven Management, LiNC Communication, We Are The Night en Sied van Riel zich reeds opgegeven om mee te vliegen naar Miami! Meer informatie voor geïnteresseerden die deze unieke kans niet willen missen: www.fly2miami.nl, www.facebook.com/fly2miami en natuurlijk www.twitter.com/fly2miami.

Plaats jouw reactie