Data: Nederlandse YouTubers Juli 2016

Het YouTubers-landschap wordt steeds inzichtelijker. Gestaag gaan we door met het volgen van 111 YouTubers. Ook de afgelopen maand hebben de Nederlandse YouTubers weer de nodige videootjes geproduceerd. Onderstaand de cijfers.

YouTubers in data

Deze diashow vereist JavaScript.

Kanalen van YouTubers

De 111 kanalen die bekeken zijn genereerdenin een maand tijd gezamenlijk bijna 570 miljoen views. Daar waren ruim 1.900 video’s nodig. 11 miljoen keer werden de video’s geliked. Ze brachten naar schatting bij elkaar 4 miljoen euro bruto op. Grootverdieners afgelopen maand waren DoNotPressNL en DutchFifaHD. Zij stootten Kwebbelkop en Jelly van de troon.

Opvallend na een paar maanden van daling in de groei van het aantal abonnees per maand groeiden de kanalen afgelopen maand met 6,5 procent. Alle kanalen bij elkaar zijn goed voor bijna 40 miljoen abonnees en produceerden inmiddels meer dan 82 duizend video’s.

Lees ook


(advertentie)

boek download edm en de digitale wereld.001

Plaats jouw reactie