Achtergrond: 4 tips voor influencers in 2020

Geschatte leestijd – 1 minuut

Wil je als influencer een nog betere relatie opbouwen met je volgers? Wil je succesvollere samenwerkingen met merken? Of zoek je naar een manier om je bedrijf slimmer te organiseren? Deze vier tips helpen je op weg.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

1 | Verdiep je in de relatie-economie

Elke industrie is onderhevig aan de wetten van de relatie-economie. Ook de influencer-markt zal een relatie-economie worden. Hieronder vind je verschillende artikelen die je daar meer over vertellen.

>> Artikelen die elke influencer gelezen moet hebben

2 | Werk aan je digitale hygiëne

Veel influencers hebben last van nep-volgers. In een steekproef onder 40 foodbloggers ontdekte ik dat veel van hen nog niet alle middelen benutten om in contact te komen met hun lezers. Nep-volgers bedreigen hun organische bereik.

Deze ‘likes’ of volgers zijn vaak nep-accounts. Vergelijk het kopen van nep-fans met spam in jouw e-mail inbox: niemand wil dat. Nep-volgers bedreigen daarbij je bereik op social media. Het kopen van neppe volgers dunt het bereik en de betrokkenheid uit. Platforms als Instagram beperken het nep-bereik en de betrokkenheid. Sta als influencer stil bij dit probleem. Verdiep je in de tools die beschikbaar zijn om nep-volgers te spotten.

3 | Ontwikkel nieuwe verdienmodellen

Veel influeners staan niet stil bij de kansen die er liggen rondom nieuwe verdienmodellen. Verdiep je in de wensen van je fans, zodat je weet waar ze nog meer behoefte aan hebben. In dit artikel lees je over alle vijf de doelstellingen die organisaties hebben – waarvan het ontwikkelen van verdienmodellen er eentje is.

4 | Gebruik een slim raamwerk

Een van de manieren waarop influencers groei kunnen realiseren en hun bedrijf beter kunnen organiseren, is door gebruik te maken van het Business Acceleration Framework. Dit raamwerk helpt organisaties te sturen op het versnellen van bestaande verdienmodellen en het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen. Benieuwd hoe dit raamwerk werkt? In dit artikel over het Business Acceleration Framework vind je er meer informatie over.

>> Binnenkort lees je meer hoe food-influencers Chickslovefood met meer dan 50 procent groeide in 2019. Wil je het artikel van Chickslovefood als eerste ontvangen? Schrijf je hier in … Bijna 10.000 mensen gingen je al voor …


Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Inzichten die ook in 2020 van pas komen kijk hier nu

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie